Serina Redzuawan Sedih Hilang Ibu Kandung Sendii, Chef Wan Titip Doa Untuknya

PELAKON dan pengacara, Serina Redzuawan berkongsi berita duka kehilangan ibunya, Norhayate Ayub, yang meninggal dunia di Hospital Ampang, hari ini.

Menurut Serina, 37, menerusi perkongsian di laman Facebook miliknya, arwah meninggal akibat komplikasi buah pinggang dan jantung.

“Ibu saya Hajah Norhayate Binti Ayub telah meninggal dunia hari ini di Hospital Ampang kerana komplikasi buah pinggang dan jantung.

“Mohon keluarga dan sahabat semua sedekahkan Al Fatihah dan yasin kepada arwah Mama. Allahuakhbar,” tulisnya.

Dalam pada itu, bapa Serina, Datuk Redzuawan atau lebih dikenali sebagai Chef Wan turut memaklumkan berita tersebut menerusi Instagram miliknya sebentar tadi.

“Dengan rasa dukacitanya saya ingin memberitahu bahawa my x wife had just passed away di Hospital Ampang.

“Am making all the necessary arrangement for the funeral esok and will inform all my relatives later. Alfatihah,” kongsinya.

Terdahulu pada Februari lalu, Serina pernah berkongsi tentang penderitaan arwah ibunya yang turut menghidap penyakit kencing manis dan perlu menjalani pembedahan untuk memotong kaki.

Selain Serina, arwah Norhayati menerusi perkahwinan dengan Chef Wan juga mempunyai seorang lagi anak, Mohd Nazri yang juga merupakan seorang chef selebriti.

Artikel Berkaitan   Cerita Sebenar Bayi Yang Meninggal Di Rumah Pengasuh.. Masa Hantar Hospital, Baby Dah Tak Bernafas, Mulut Memang Biru Habis.