Sewaktu Bomba Keluarkan Lelaki Tersebut, Mereka Terkejut Lihat Arwh Bersama Senaskah Al Quran

BALING – Seorang pemuda ma ut dalam kejadian kema langan membabitkan motosikal dengan sebuah lori pengangkut sampah, di Jalan Baling-Weng berhampiran Sekolah Kebangsaan Penghulu Abu Bakar hari ini.

INNALLILAH, MEREKA JUMPA BUKU AGAMA DAN SENASKAH AL QURAN
Dalam kejadian 10.30 pagi itu, mangsa, Muhammad Yaakub Abu Bakar, 23, yang menunggang motosikal ditemui ma ut bersama sebuah buku agama dan senaskah al-Quran.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Baling, Penolong Penguasa Mohd Jamil Mat Daud berkata, pihaknya dengan kekuatan enam anggota bergegas ke lokasi kejadian setelah menerima panggilan jam 10.45 pagi dan sebaik tiba di lokasi, mgsa didapati tersepit di bawah lori berkenaan.

Keadaan motosikal mgsa yang terlibat kema langan dengan sebuah lori pengangkut sampah.

“Anggota bertugas menggunakan beg udara bagi mengangkat lori dan menyelamat mgsa. Pihak bomba mengambil masa selama 15 minit untuk selamatkan mgsa tersepit,” katanya.

Beliau berkata, mgsa yang meninggaI dunia di lokasi kejadian diserahkan kepada pihak polis bagi tindakan seterusnya.

Sementara itu, ADUN Bayu, Abd Nasir Idris turut memberhentikan kenderaan ketika melalui kawasan itu bagi memberi pertolongan dalam perjalanan dari Kampung Becah Sawa ke Pejabat Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Batu di Pekan Baling.

ARWH SERING MENGIMARAHKAN SURAU
“Bersama ar wah, kita temui sebuah buku agama dan senaskah al-Quran,” katanya sambil memberitahu ar wah sering mengimarahkan surau.

Artikel Berkaitan   Suami Kecewa, Muka Isteri Hamil Telah Bengkak Tapi Doktor Enggan Terima Pesakit Gara-Gara Ini. Akhirnya Isteri Maut