Syerif Ini Dikecam Hebat Gara-Gara Tersalah Melepaskan 12 Penjenayah Yang Berbahaya. Bila Nak Tangkap Semula, Semua Hilang

Seorang syerif di Texas, Amerika Syarikat (AS) dikecam selepas penjara di bawah kendaliannya tersalah bebas 12 banduan tahun ini.

San Antonio Express-News melaporkan, Hakim Daerah Bexar, Nelson Wolff berkata, penjara terbabit berdepan ‘krisis’ selepas dua banduan tersalah dibebaskan dalam tempoh 12 jam Khamis lalu.

Wolff turut menggesa Syerif Javier Salazar supaya menjadi ketua yang lebih baik.

“Dia memaklumkan sedang melakukan segala yang mampu untuk menangani isu tersebut. Saya percaya dia sedang mencuba namun insiden dalam tempoh beberapa bulan ini tidak sepatutnya berlaku.

“Sudah tiba masa perubahan drastik dilakukan,” kata Wolff.

Hakim berkenaan turut mencadangkan Salazar mengupah pentadbir penjara profesional bagi membendung kesalahan seumpama itu dan difahamkan, Salazar akan mempertimbangkan cadangan terbabit.

Dalam satu sidang media, Salazar berkata, meskipun siasatan dijalankan selepas setiap pembebasan salah, dia gagal menemukan punca masalah.

Menurut Salazar, belum masa untuk menuding jari namun dia tidak menolak kemungkinan beberapa banduan dibebaskan dengan sengaja. – Agensi

Artikel Berkaitan   Tak Ramai Ada Ilmu Ini, Penunggang Motor Berjaya Pujuk “Uncle” Nak Bunuh Diri Dipuji Netizen