“Tuanku Terbaik, Dekat Dengan Rakyat, Makan Sama Dengan Apa Yang Rakyat Makan. ALLAHU” Rakyat Teruja Agong Berhenti Di Gerai

KUALA LUMPUR – Perkongsian video memaparkan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan mencemar duli membeli kuih-muih di sebuah gerai di Taman Koperasi Polis, Jumaat lalu kini tular di media sosial.

Istana Negara menerusi hantaran dalam akaun Instagram rasminya memberitahu, baginda berbuat demikian selepas selesai menunaikan solat Jumaat di Masjid Bilal Bin Rabah Taman Koperasi Polis hari ini.

Peniaga yang menjual kuih tersebut turut teruja apabila Seri Paduka sudi membeli kuih hasil jualan mereka.

Video berdurasi 48 saat itu kini meraih 119,184 tontonan dan rata-rata netizen meninggalkan respon positif di ruangan komen Instagram milik Istana Negara serta berbangga mempunyai seorang pemerintah berjiwa rakyat.

Tulis farra emilia bakar: “Daripada Tengku Mahkota Pahang, sampailah sekarang. Aduhai, membuak-buak hati nak balik bertugas di Pahang,” katanya.

“Tuanku terbaik, dekat dengan rakyat, makan sama dengan apa yang rakyat makan. ALLAHU, semoga tuanku sentiasa dipermudahkan,” kata amirul4646 official.

Artikel Berkaitan   Betul Ke Panaskan Makanan Dalam Microwave Akan Menyebabkan Badan Kita Terkena [email protected] Bila Makan?