Tugasan terakhir, tayar pecah ambulans terb4bas pemandu dan pesakit terk*rb4n

Allahu semoga waris kedua-dua mangsa tabah dan kuat hadapi kehilangan ini..😢
Allahu, hari ini kita dikejvtkan dengan satu berita sedih, apabila sebuah ambulans yang sedang membawa pesakit telah terlibat dalam kemaIang4n mavt di Kilometer 368.4 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah selatan di Slim River.

Difahamkan, kejadian yang berlaku pada pukul 6.30 pagi, ambulans tersebut hilang kawalan lalu terbabas dan melanggar besi pembahagi jalan.

Pemandu dan pesakit mavt …

Akibat daripada pelanggaran yang kuat, pemandu ambulans disahkan mavt kerana ced3ra parrah di kepala dan pesakit wanita warga emas yang sepatutnya dibawa ke Hospital juga terkorban setelah peralatan bantuan pernafasan tercabut.

Menurut maklumat yang diterima, tiga lagi mangsa iaitu doktor, jururawat dan seorang pembantu pemandu selamat daripada kemaIang4n dan hanya mengalami keced3raan.

Tayar pecah punca kemaIang4n…

Selepas disiasat, kemaIang4n berpunca daripada tayar belakang kanan ambulans daripada Hospital Slim River itu pecah ketika kenderaan sedang dipandu menuju ke hospital, lalu terjadinya hilang kawalan.

Kini, mangsa telah dibawa ke semula ke Hospital Slim River bagi urusan bedah siasat dan waris kedua-duanya juga telah dimaklumkan mengenai kejadian ini.

Artikel Berkaitan   “Tidur Di Kaki Lima Berselimut Nipis,” 3 Beranak Hidup Terbuang Tiada Rumah