[Video] “Haaa.. Korang Semua, Padan Muka! Nak Potong Sangat Kan, Nak Lalu Lorong Motosikal Kan, Kau Tengok Abang Polis Kat Depan”

Simpang tiga yang menghubungkan Putrajaya – Nilai – KLIA berhampiran Kota Warisan sememangnya kerap sesak terutamanya di waktu puncak.

Keadaan bertambah sesak apabila ada golongan pemandu yang tidak bertanggungjawab menyalahgunakan lorong motosikal semata-mata mahu cepat melepasi kesesakan itu.

Tindakan mereka itu membuatkan ramai pengguna lain bengang kerana sudah beratur dan bersabar, terpaksa pula menghadap golongan pemandu yang tidak bertanggungjawab itu.

Dalam video yang baru viral semalam menunjukkan seramai lapan anggota polis trafik menahan dan mengeluarkan saman terhadap pemandu yang menyalahgunakan lorong tersebut untuk kepentingan diri.

“Haaa.. korang semua, padan muka! Nak potong sangat kan, nak lalu lorong motosikal kan, tak nak lalu jem. Kau tengok abang polis kat depan tu dah jaga, padan muka kau setan!!! Haaa!” kata perakam video tersebut.

Beratur Ambik Voucher Khas

Tahniah kepada penerima-penerima "voucher khas" kerana ikut laluan motosikal. Jarang-jarang berlaku masing-masing beratur ambil tiket saman. Nak elak jalan jem sangat. Orang lain boleh beratur dan sabar. Lokasi di Persimpangan Kota Warisan.Video : Ana Azly#Inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Khamis, 30 Januari 2020

REAKSI NETIZEN

Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS

Artikel Berkaitan   Gara-Gara Terlalu Kelaparan, Lelaki “Minta” Ditangkap Datang Ke Balai Polis Bersama Dadah Jenis Ini