[VIDEO] Hanya Kerana Duit, Lelaki Ini Sanggup Melakukan Aksi Kurang Ajar Terhadap Bayi Yang Masih Kecil Berpampers

Mungkin kerana duit seorang lelaki yang dipercayai pelancong asing yang datang ke Malaysia telah membuat aksi bahaya bersama anaknya dalam satu persembahan di tepi jalan di kawasan Jalan Bukit Bintang.

Rakaman video tersebut kini tular di laman sosial yang dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook memaparkan bagaimana lelaki terbabit mempersembahkan aksi yang terlalu bahaya yang dilakukan terhadap anaknya sambil diperhatikan oleh orang ramai yang ingin melihat aksinya itu.

Apa yang akan anda lakukan jika semua ini berlaku di depan anda?

Berikutnya adalah video yang dikongsikan oleh Zayl Chia Abdulla yang kini telah dikecam oleh rata-rata netizen yang mengatakan lelaki tersebut langsung tidak memikirkan keselamatan anaknya sendiri memandangkan tindakannya itu boleh mengundang bahaya.

Menurut Zayl, orang ramai yang berada di kawasan tersebut telah mengecam perbuatannya itu namun beliau seolah tidak mempedulikan apa yang dikata orang malahan pihak berkuasa juga dikatakan tidak menghalang walaupun kelibat mereka ada di kawasan berdekatan.

I happen to pass by this area in Bukit Bintang and I saw this irresponsible act that can literally causes injury to that poor baby. Why is the authority allowing such act to be showcase to public. These street performer needs to be arrested! Please do something. #pdrm #cityofnorules #immigration #UNICEF #INHOPE #ECPAT #mixfm #rela #expatkl

Antara komen netizen yang mengecam perbuatan lelaki terbabit.

Ramai yang tidak bersetuju dengan tindakan lelaki pelancong ini.

Sesiapa saja yang menonton rakaman ini pasti akan terkejut dan akan memarahi lelaki ini kerana tindakan itu tidak sepatutnya berlaku dan dilakukan oleh seorang bapa yang sepatutnya menjadi penjaga dan juga pelindung bayi lelaki tersebut yang dilihat hanya memakai pampers sahaja.

Artikel Berkaitan   “Abe Balik Deh, Ayang Tunggu Ni, Abe Kuat, Semua Orang Sayangkan Abe, Dan Hari Ini, Semua Itu Sudah 'Terjawab'”

Ada juga yang menyatakan bahawa lelaki itu bersama keluarganya berbuat demikian kerana duit semata-mata sehingga sanggup melakukan aksi tersebut terhadap anaknya. Tindakannya boleh meninggalkan kesan jangka panjang kepada bayi tersebut.

Semoga ada pihak berkuasa mengambil tindakan di atas perbuatan lelaki ini yang membahayakan nyawa anaknya sendiri. Mungkin perkara ini berlaku lagi di kawasan Jalan Bukit Bintang, kerana lelaki tersebut dikatakan mencari duit dengan persembahan itu.