[VIDEO] Tular Lelaki Ini Memukul Kanak-Kanak Ini Berkali-Kali Di Tengkuk. Orang Ramai Cuba Selamatkan. Ia Berpunca Gula-Gula Getah

TAIPING: Seorang kanak-kanak dipukul setelah didakwa melekatkan gula-gula getah pada bonet sebuah kereta.

Video kejadian yang tular sejak Isnin itu dikatakan berlaku di sebuah rumah kebajikan kanak-kanak di Taiping.

Rakaman video itu memaparkan seorang lelaki dewasa memukul seorang kanak-kanak lelaki berulang kali di bahagian tengkuk.

Pemangku Ketua Polis Daerah Taiping, Suprintenden Razlam Ab Hamid berkata pihaknya menerima aduan pada jam 8.30 malam daripada seorang pengadu yang melihat video itu di sebuah laman Facebook.

“Melalui video tersebut, dipercayai kejadian berlaku di Rumah Kanak-Kanak Taiping, Jalan Stesen Hulu, Taiping, Perak. Pengadu berasa tidak puas hati kerana perbuatan tersebut sepatutnya tidak berlaku dan meminta pihak berkuasa menyiasat dan seterusnya mengambil tindakan sepatutnya.

“Melalui video yang dipaparkan menunjukkan suspek telah memukul mangsa menggunakan tangan beberapa kali di bahagian belakang tengkuk mangsa kerana dipercayai mangsa melekatkan gula getah pada kereta suspek.

“Dipercayai mangsa menginap di rumah kanak-kanak tersebut,” menurutnya dalam satu kenyataan pada Selasa.

Tambahnya, siasatan telah dijalankan dan kes disiasat di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan. – Astro AWANI

Video Tular Budak Dipukul Dirumah Kebajikan Kanak-Kanak Taiping

Video Tular Budak Dipukul Dirumah Kebajikan Kanak-Kanak TaipingBaca Berita Penuh: https://goo.gl/JYJCqm

Posted by Online News Video on Monday, 18 February 2019

Artikel Berkaitan   “Saya Cam Baju Dia Yang Ni” Penduduk Gempar Menemui Mayat Terapung Lengkap Berpakaian, Kembung Dan Sudah Berbau