Walaupun Zaman Sudah Berubah Tetap Ada Orang Hantar “Sesuatu” Di Rumah. Guna Air Ini Pagar Rumah Berkesan

Sesetengah ibu bapa  buat air bacaan Yasin untuk anak-anak. Biasanya selepas solat akan bacakan surah Yasin dekat dengan bekas air yang nak dijadikan air bacaan Yasin untuk di minum seisi keluarga.


Perkongsian Maryam Salleh akan manfaat air bacaan Yasin ini bagus untuk dihadam. Sebagai petua, air ini bukan saja bermanfaat sebagai penawar atau untuk penerang hati, tapi juga boleh digunakan untuk memagar rumah.

Manfaat Air Bacaan Yasin, Molekul Airnya Lebih Tersusun Sempurna

Boleh ke minum air bacaan Yasin?

Menurut ulamak boleh di minum. Nak tau tak, molekul-molekul air boleh berubah mengikut getaran suara.Terdapat perbezaaan antara air dan mineral biasa diminum dengan air mineral yang dibaca Surah Yasin padanya.

Molekul-molekul air berubah dari keadaan asal kepada bentuk lain yang lebih menarik dan juga terdapat bentuk yang hodoh. Bukti-bukti terkumpul melalui kajian yang dilakukan untuk membuktikan kebenaran kata-kata air yang dibaca Surah Yasin lebih banyak memberi manfaat daripada air tanpa ayat suci Al-Qur’an.

Banyak kegunaan air bacaan Yasin ni, biasanya diberikan kepada anak-anak yang bakal menduduki peperiksaan. Kenapa? Hal ini disebabkan air tersebut dapat menjadi penawar.

Apabila air yang dibacakan ayat-ayat dari surah Yasin, molekul yang terbentuk adalah tersusun sempurna. Molekul air ini akan diproses dalam tubuh lalu menyampaikan pesanan pada air di otak dan pembuluh darah.

Air ini akan memperbetulkan fungsi-fungsi dalaman tubuh bagi menenangkan jiwa. Hasilnya, dengan izin Allah, air akan bertindak menurut pesanan yang diniatkan dan dilaksanakan tanpa kita sedari.

Ayat-ayat suci dari surah Yasin mempunyai manfaat yang lebih berbanding air yang biasa saja. Molekul air yang bersinar dengan bacaan Yasin dapat menyembuhkan penyakit, menerangkan hati dan jiwa dan sebagai penawar mengelakkan gangguan makhluk halus.

Cara Pagar Rumah Guna Air Bacaan Yasin

Air bacaan Yasin juga boleh digunakan untuk memagar rumah. Cara memagari guna sembur air Yaasiin untuk rumah baru ialah :

  1. Ambil penyembur baju.
  2. Masukkan air paip biasa sampai 3/4 penuh.
  3. Masukkan air Yaasiin.
  4. Sembur semua penjuru-penjuru bilik rumah kecuali bilik air — Tidak perlu basah, sembur sikit sahaja.
  5. Untuk tempat-tempat yang selalu kita duduki seperti bilik TV, bilik makan dan bilik tidur, sembur ke siling-siling.
  6. Sembur bahagian luar pintu rumah dan pintu dapur.
  7. Sembur pagar-pagar di sekeliling rumah.

Sila Betulkan Niat Ketika Minum Air Bacaan Yasin

Amalan kita membaca Yasin yang diiringi doa kepada air biasa dapat mengubah molekul air menjadi lebih cantik sekaligus dapat menyembuhkan penyakit dari segi fizikal dan rohani.

Sekadar minum air bacaan Yaasin semata-mata tidak dapat membantu manusia ke arah kebaikan, tetapi ia perlu diselarikan dengan niat yang ikhlas, baik dan tidak mendatangkan keburukan kepada orang lain.

Tidak lupa juga supaya sentiasa bertawakal kepada Allah kerana hanya dengan izin-Nya , semua usaha yang diikhtiarkan mendatangkan hasil yang sempurna. Insya’Allah.

Video :