“Ziana, sebenarnya saya suka awak”-Azwan Ali Luah Cinta, Tapi Jawapan Padu Ziana Zain Ini Buat Dia Terdiam

Kisah percintaan Azwan Ali dan Ziana Zain pernah mencetuskan kontrov3rsi pada awal 90an. Namun perasaan cinta dan kasih sayang Azwan Ali terhadap Ziana Zain telah di tolak dan pernah mendapat liputan media tempatan.

Tertarik dengan sebuah wawancara eksklusif dalam sebuah rancangan popular di saluran Youtuber Gegar iaitu Begitu Begini DJ Nazz. Kali ini DJ Nazz telah menjemput Azwan Ali atau lebih mesra dipanggil Diva AA bagi merungkai isi hati beliau selama bergelar anak seni.

Terima kasih kepada DJ Nazz, kerana berjaya memb0ngkar kisah percintaan Diva AA dan Ziana secara eksklusif.

“Kemudian, Ziana keluar kenyataan di media tempatan bahawa dia tiada ‘taste’ pada Azwan Ali. Kau rasa mana pergi jantan kau, marVah kau?”

Anak seni, Azwan Ali sememangnya sangat popular di era 90an dahulu. Komitednya dalam pengacaraan, lakonan dan pengarahan pernah mendapat pujian. Namun apabila bertukar personaliti, dia dilihat h1lang arah hingga menggelar dirinya Diva AA.

Bagaimanapun menerusi slot ‘Begitu Begini Dj Nazz di laman Youtube Gegar, Azwan membuka cerita hingga ramai warganet melihat kembali sisinya yang berkarisma dahulu.

Antara yang kontrov3rsi ialah kisah ‘ percintaannya’ dengan Ziana Zain. Namun sayangnya perasaan tersebut telah di tolak dan ianya juga mendapat liputan meluas media tempatan ketika itu.

Yt
“Terima kasih kepada DJ Nazz, kerana berjaya membongkar kisah percintaan Diva AA dan Ziana secara eksklusif.”

Menurut Diva AA, dia mengaku hanya bertepuk sebelah tangan. Ziana hanya menganggap Diva AA sebagai kawan biasa saja.

Ig
“Saya pernah feeling-feeling, tapi dia tak cinta saya, saya je anggap saya cinta Diva ZZ (Ziana Zain)”

Artikel Berkaitan   Mati Setelah Membaca Surah Ini, Seumpama Mati Syahid! Subhanallah

Diva AA sempat berkongsi saat-saat dia meminta izin dari bapa Ziana untuk membawanya keluar jalan-jalan. Malah pada saat itu, dia telah meluahkan isi hatinya kepada Ziana.

“Saya pergi rumah dia, Pak Zain siap cakap, jaga Gee elok-elok, sebab saya minta izin nak bawa Ziana Zain pergi makan-makan”

Ig
“Masa bawa Ziana keluar, tahu tak perasaan dia macam mana? Saya rasa macam jadi Justin Bieber masa tu! Siapa saja yang mampu pandu kereta bersama Ziana masa tu”

Seterusnya Azwan membawa Ziana ke Hotel Concorde dan ketika itula dia meluahkan isi hatinya.

“Saya cakap “Ziana, sebenarnya saya suka awak”, dan Ziana jawab, “Jangan nak mengada!, kita kawan jer, tiada nak feeling-feeling, saya tak minat.”

Selepas kejadian itu, Diva AA agak kesal dengan kenyataan Ziana kepada pihak media. Walaupun cintanya di tolak, Diva AA redha dengan apa yang berlaku 30 tahun yang lalu.

“Memang hati member0ntak nak Ziana Zain, tapi orang kata, K0rban Cinta. Dia tiada perasaan pada saya, saya je yang perasan”

Menutup temuramah itu, Diva Aa menyifatkan Ziana telah mendapat hvkuman k4rma.

Yt

”Tapi, dia dah kena dah k4rma dia! Kau tengok apa jadi dengan Ziana Zain? Bangga sangat kahwin dengan ‘mamat’ tu”

Temubual penuh Diva AA dan DJ Nazz boleh ditonton di Begitu Begini Dj Nazz di Youtube Gegar yang kini sudah mencapai 74 ribu tontonan. Banyak lagi kandungan yang menarik di paparkan pada setiap video di laman Youtube Gegar. Tunggu apa lagi, jangan lupa Subscribe Youtube Gegar.

Ikut rekod Ziana Zain mendirikan rumah tangga pada Mei 1998, Armin dan Ziana dikurniakan empat cahaya mata iaitu Muhammad Aiman, 19, Muhammad Ammar, 14, serta pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9.

Artikel Berkaitan   “Ini adalah hal gila yang pernah saya lakukan dalam hidup saya” – Bapa Berhentikan Anak Sekolah Paksa Ikut ISIS

Pada 3 April lalu, Ziana memfa1lkan percera1an di Mahkamah Syariah Shah Alam selepas Armin dikatakan enggan melepaskannya secara baik.

Ziana atau nama sebenarnya, Siti Roziana Zin mengaku sed1h apabila anak-anak meluahkan perasaan termasuk gembira tidak lagi tinggal serumah dengan bapa mereka.

Tambah Ziana, anak-anak menjadi takvt sehingga enggan makan sekali selain bimbang dimak1 termasuk ketika berada di khalayak ramai.

“Bayangkan anak sulung dan kedua saya enggan diajak makan di luar. Ini kerana tidak sanggup dim4rah dan diherd1k sesuka hati.

“Malah, mereka mengaku tidak sanggup lihat saya dimarah1 tanpa sebab dan pvnca,” katanya.

Bintang filem Sembilu itu mendakwa perbuatan dan kek3rasan yang dilakukan suaminya meninggalkan k3san mend4lam terhadap anak-anak.

Nekad Bepis4ah
Bercerita lanjut, Ziana berkata, dia nekad berp1sah kerana tidak dapat terus mempert4hankan tembok kesabaran diri.

“Bayangkan, selama 20 tahun saya pendam rapat dan kemas dalam hati. Saya tidak berkongsi derita yang saya tangguh meskipun melalui pelbagai dugaan sejak fasa awal perkahwinan.

“Saya dididik bapa supaya pertahankan perkahwinan dan menjaga rumah tangga serta jangan bercerita kepada sesiapa,” katanya.

Ziana mengaku hidupnya mender1ta hingga menangis setiap kali tiba di pagar rumah dengan hati meronta ketika melangkah masuk serta berdepan suami.

Tambah Ziana, rasa per1t itu ‘disimpan’ kemas kerana enggan orang luar menghidu apa yang dilaluinya termasuk keluarga.

Ziana berkata, netizen dan masyarakat boleh bercakap apa saja kerana mereka tidak melalui apa yang dihadapinya selama dua dekad.

“Katalah apa saja… Saya doakan

Sumber : MusangViral