“Berkaca Mata Bila Tengok Atok Baca Yasin Setiap Hari Sebab Rindu Arwah Isteri”

Setiap yang diberi kepada kita itu adalah pinjaman dunia semata-mata, termasuk cinta sejati. Apabila cinta sejati dipisahkan dengan kematian, maka yang tinggal hanya kenangan dan perasaan rindu.

Menerusi satu perkongsian di laman Twitter, Ibnu Shehri  memuat naik kisah mengenai kasih sayang datuk terhadap neneknya yang telah meninggal dunia dengan membaca yasin hampir setiap malam.

Tokwan aku rindu arwah opah. Tiba-tiba dia cakap dia tak mampu tolong opah di alam kubur. So, dia baca yasin dengan harapan Allah selamatkan arwah opah sebab dia sayang sangat kat arwah opah. I mean like setiap malam baca yasin untuk arwah opah. What an eternal love yall.

“Tokwan aku rindu arwah opah. Tiba-tiba dia cakap dia tak mampu tolong opah di alam kubur. So, dia baca yasin dengan harapan Allah selamatkan arwah opah…
“…sebab dia sayang sangat dekat arwah opah. Maksud saya macam setiap malam baca yasin untuk arwah opah. Sememangnya cinta abadi,” ujarnya.

Posting berkenaan mendapat perhatian warganet yang menerima lebih 11,200 dan diulang kicau sebanyak 7,800 kali serta pelbagai pengalaman masing-masing yang dikongsi oleh mereka.

Kesetiaan seorang suami hingga ke syurga. Susah senang dan pahit getir ditempuhi bersama sehingga ke hujung nyawa. Semoga roh neneknya dicucuri rahmat.

Artikel Berkaitan   Astaghfirullah! Inilah 15 Kesan Yang Akan Dialami Sekiranya Terlibat Dengan Perzinaan

Sumber : UltrazAcez