Dibuka Sekarang! Bantuan Bekalan Makanan Untuk Golongan B40 Yang Hilang Punca Pendapatan. Share Kepada Rakan Yang Memerlukan!

Bantuan Bekalan Makanan Untuk Golongan B40 Di Buka – Mohon Sekarang | Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan baru-baru ini tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilanjutkan sehingga tarikh 14 April 2020 disebabkan penularan kees wab4k C0v-19 di Malaysia semakin meninggkat.

Langkah yang diambil oleh Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin adalah mengumumkan bantuan Prihatin Nasional yang akan diberikan kepada semua Rakyat Malaysia yang terkesan dengan penularan Wabak C0v-19 ini.

Malakat Mall bersama Yayasan Brainy Bunch telah membuat satu program iaitu Program Zero Hunger kepada keluarga B40 yang tidak mempunyai peruntukan untuk membeli makanan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP).

B40 ialah bagi mereka yang mempunyai pendapatan terendah di Malaysia,sila lihat gambar di bawah,

Kepada Rakyat Malaysia yang berada di Semenanjung yang memerlukan Bantuan dari Malakat Mall, harusalah membuat permohonan terlebih dahulu untuk menerima bantuan tersebut.

Kerjayabaru.com hanya memberikan maklumat tentang bagaimana untuk membuat permohonan Bantuan Bekalan Makanan B40.

PENGAGIHAN BANTUAN B40 YANG TERJEJAS

Malakat Mall bersama Yayasan Brainy Bunch melancarkan Program Zero Hunger kepada keluarga B40 yang tidak mempunyai dana untuk membeli makanan semasa tempoh kawalan terhad pergerakkan.

Jika ANDA memerlukan bantuan pembekalan makanan dan tinggal di kawasan terbabit, sila mohon dengan segera.Zero Hunger, merupakan satu unit utama di Yayasan Brainy Bunch yang membawa misi menyediakan makanan kepada keluarga yang memerlukan dan tidak berkemampuan.

Sehubungan itu, kami akan menyediakan 1000 bakul berisi makanan keperluan asas bernilai RM100 setiap satu untuk diagihkan kepada keluarga golongan B40 yang layak bagi membantu meringankan beban mereka.

Kami juga akan memberi Nasi Bungkus siap masak untuk mereka yang tidak mempunyai makanan langsung.

Artikel Berkaitan   Ubat Selesma, Sakit Tekak, Batuk, Manfaat LEMON & MADU Untuk Kesihatan, Sangat Baik Mengawal Diet!

Kaedah agihan ialah dengan mengenal pasti beberapa lokasi strategik untuk golongan sasaran bagi memudahkan mereka akses kepada bantuan tersebut.

SYARAT-SYARAT PEMOHON B40

PENDAPATAN ISI RUMAH- Pendapatan isi rumah tidak melebihi RM3500 sebulan dan bekalan makanan yang tidak mencukupi

TANGGUNGAN ISI RUMAH – Mempunyai bilangan tanggungan isi rumah yang tinggi

PEKERJA YANG BERCUTI TANPA GAJI – Pekerja-pekerja yang mendapat notis bercuti tanpa gaji sepanjang tempoh C0V-19

HILANG PUNCA PENDAPATAN KELUARGA – Masalah-masalah lain yang menyebabkan hilang punca pendapatan sepanjang tempoh pelaksanaan perintah kawalan

PENIAGA PASAR MALAM – Peniaga pasar malam yang tidak dapat berniaga dan menjana pendapatan kerana perintah kawalan pergerakan oleh kerajaan

IBU TUNGGAL – Ibu tunggal yang mempunyai tanggungan isi rumah yang banyak.

UNTUK MEMOHON SILA RUJUK PAUTAN DIBAWAH :

Untuk memohon, sila klik dibawah:

Bantuan Permohonan ( Borang )

kredit kataustaz