Jangan Lokek. Selalu Lah Belanja Anak Makan, Itu Rahsia Besar Murah Rezeki

Mak ayah bila dah berjanji dengan anak tunaikan lah. Lagi-lagi bila janji nak belanja anak makan sedap. Tak perlu nak lengah-lengahkan waktu, sebab anak yang menuntut janji itu amat mengharap sebenarnya.


Anak-anak mungkin tak tunjuk, tapi dalam hati dia sarat penantian. Ibu empat anak, Maryam Salleh berkongsi 8 tip murah rezeki. Cuma beri layanan baik dekat anak-anak saja.

Sebab bila mak ayah tunaikan janji dengan anak-anak, mereka bahagia dan doakan mak ayah mereka. Nanti lain-lain kebaikan pasti akan menyusul.

Jangan Lokek! Selalu Lah Belanja Anak Makan, Itu Rahsia Besar Murah Rezeki

Nak Murah Rezeki? Selain Belanja Anak Makan, Mak Ayah Layan Anak Macam Ini..

1. Selalulah belanja anak-anak makan. Kita kerja susah payah pun sebab nak bagi anak-anak kita dapat makan sedap-sedap macam orang lain.

2. Minta anak-anak doakan kita selalu. Bebudak kan tiada dosa. Doa mereka cepat sampai pada Rabb tanpa halangan. Makbul.

3. Kalau anak minta sesuatu jika mampu belikan lah. Jika tak mampu bagitau mereka nanti ada rezeki lebih mummy akan belikan. Janji tau.

4. Jangan sombong dengan anak, jangan sombong dengan ALLAH. Jika sombong, semua rezeki tersebut boleh ditarik ALLAH.

5. Jangan takbur dengan anak, setiap rezeki ada bahagiannya untuk anak. Anak jadi penyebab kepada rezeki. Bukan datang dari usaha keras kita semata-mata.

6. Sediakan keperluan yang terbaik buat mereka. Prihatin terhadap perkembangan dan emosi anak-anak.

7. Ketika sedang marah, jangan keluarkan kata-kata kesat pada anak-anak kerana mereka akan belajar dari sikap kita. Lebih baik diam, minum air dan istighfar banyak-banyak.

8. Bersyukurlah kerana di kurniakan anak. Ramai orang yang masih tidak di berikan rezeki mempunyai anak. Jadi hargailah kurniaan Ilahi yang tak ternilai dengan wang ringgit ini.

Akhir kata,

setiap anak yang lahir itu sudah Allah tetap kan rezekinya sejak dari awal kandungan lagi.
Apa kita nak risau, anak adalah magnet rezeki, penyejuk hati.

Sumber foto : Maryam Salleh via mingguan wanita