Jumpa Hidupan Laut Menyeramkan Wanita Ini Terima Tempahan Yang Luar Biasa

Makhluk laut yang dikatakan seakan makhluk asing telah terdampar di salah satu pantai Inggeris, dan ia mungkin sangat bernilai.

Ditemui oleh Martyn Green ketika beliau sedang bercuti bersama keluarganya, sebelum mereka terjumpa makhluk laut yang menyeramkan ini di pinggir Caernarfon dekat North Wales.

Pada mulanya, dia menyangka ia hanya sebatang kayu biasa yang terdampar di pantai. Tetapi setelah diperiksa baru dia menyedari ada ribuan makhluk laut yang terlekat padanya.

Setelah diperiksa, makhluk laut itu adalah Gooseneck Barnacles iaitu sebahagian daripada keluarga krustasea yang berkait dengan spesis ketam dan udang galah.

Penemuan ini dianggap berharga kerana makhluk laut merupakan makanan istimewa dan sangat bernilai khasnya di Portugal dan Sepanyol

“Ternyata ia adalah makhluk laut termahal yang boleh anda beli. Dari carian di Google, saya dapati ia bernilai kira-kira £ 50,000.”

Menurut Pengarah Anglesey Sea Zoo, Frankie Hobro, berkata, spesis Gooseneck Barnacles ini bukanlah suatu yang aneh, tetapi ia amat jarang ditemui khasnya di pantai Wales Utara.

kredit era

Artikel Berkaitan   Suami Miskin tapi Pelik Semua Permintaan Isteri Dia Tunaikan. Bila Diselidik Isteri Terus Menangis Setelah Mengetahui Pekerjaan Suaminya