Subhanallah. Cahaya Berpusing2 Di Langit Gemparkan Penduduk. Akhirnya Saintis Bersuara. Ada VIDEO.

Penduduk California gempar apabila muncul cahaya pelik berpusing-pusing di langit. Lebih mengejutkan lagi ada 2 lagi cahaya muncul dan berputar-putar di langit. Selepas buat siasatan, ini jawapan saintis buat ramai kagum. Subhanallah. Ada video.


KEJADIAN YANG LUAR BIASA YANG DIPANGGIL FALLSTREAK

Video cahaya pelik ada di bawah artikel. Cahaya misteri muncul di langit California Utara dan menimbulkan tanda tanya ramai. Ramai netizen online yang bertanya tentang apa yang akan terjadi setelah kemunculan cahaya ini.

Bahkan tidak sedikit yang berspekulasi, cahaya ini muncul akibat kewujudan hidupan luar angkasa.

Cahaya di awan tersebut berbentuk seperti lubang. Dan dengan cepat tersebar di Twitter, Facebook, dan Instagram.

Kemunculan cahaya di langit Stockton tersebut, tidak mengganggu penerbangan tempatan. Ketika ini ramai yang hairan dengan apa yang terjadi di sana, bahkan fenomena aneh ini juga dikaitkan dengan petanda bakal berlakunya bencana.

Hasil Kajian Saintis – Fenomena Fallstreak

Namun, hasil kajian saintis keanehan cahaya di awan tersebut disebut sebagai lubang Fallstreak, iaitu kejadian di mana adanya kombinasi aneh dari daratan dan langit.

Fallstreak dimulakan dengan pembentukan cirrocumulus atau altocumulus yang sangat sejuk, sehingga mengumpul lebih banyak partikel di sekitarnya. Sehingga membentuk keanehan terhadap awan itu sendiri.

Bahkan, di lapisan tersebut terjadi kristal air, sehingga memantulkan cahaya yang berbeza ke bumi. Kejadian langit pelik ini boleh terjadi lama, bergantung keadaan cuaca ketika itu. Namun sampai saat ini belum ada keterangan lebih lanjut, bahkan dari pihak berkuasa tempatan. -AP

Adakah Pertama Kali Lihat Video Fallstreak Ni. Jom kita SHARE keajaiban kejadian alam ciptaan Allah ini.

Video 3 Cahaya Pelik Berpusing-pusing Di Langit

Sumber: Khalifah Mail Online

Jom baca Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar. Jika kita share artikel ni dan ramai lagi orang baca lagi pahala insyaAllah akan kita peroleh. Subhanallah. Alhamdulillah Allahuakbar.

what could be best explanation for this type of fallstreak holes in sky ?

Posted by Sunny Nehra on Friday, 1 June 2018