“Jumlah Penduduk Malaysia Baru 32 Juta” Ramai PeIik Mcm Mana Janna Nick Dapat 86 Juta Undian

Dengan 86,374,777 undi, trofi Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-34, milik artis serba boleh, Janna Nick.

Terdahulu, pelakon, pengacara, penyanyi dan pengarah popular berusia 26 tahun ini membolot trofi Pelakon Filem Wanita Popular mengetepikan Sherry Alhadad, Nelydia Senrose, Zahirah MacWilson dan Aprena Manrose.

Janna atau nama sebenar, Nurul Jannah Muner juga meraih trofi Pengacara TV Popular menewaskan Azira Shafinaz, Mira Filzah, Sherry dan Jihan Muse.

Selain trofi, Janna menerima sebuah kereta dan telefon pintar Xiaomi 11T Pro (8GB + 256GB) bernilai RM2,099 sumbangan penaja utama ABPBH 34, Xiaomi.

“Saat nama saya diumumkan sebagai Bintang Paling Popular, perasaan bercampur baur dan air mata mula mengalir.

“Kemenangan ini membuatkan saya terharu kerana tahu saya bukanlah seorang artis disayangi dan sering dilanda kontr0versi.

“Apa sahaja dilakukan semuanya tidak kena pada mata netizen. Keadaan ini membuatkan saya memutuskan untuk tidak mahu berada di depan kamera.

“Namun, sokongan dan kepercayaan diberikan peminat membuatkan saya kembali rasa dihargai. Mungkin selepas ini saya mahu hadkan kemunculan saya dan lebih aktif di belakang tabir,” katanya.

Sejak sembilan tahun lalu, Janna menjadi antara selebriti yang tidak pernah lekang dihimpit kontr0versi.

Ada sahaja cerita negatif menghambat dirinya, baik dalam aspek kerjaya, peribadi mahupun imej. Semua ini mengheret bekas pengacara Melodi itu dalam kemelut tidak berkesudahan.

Mei lalu, gadis kelahiran Alor Setar, Kedah itu berkongsi menjalani rawatan dengan pakar psikiatri untuk mengubati gangguan bipolar disorder.

Dalam satu lagi pengakuan mengejutkan, Janna mendedahkan pernah dua kali cuba membunuh diri sepanjang hidupnya.

Terbaru, Janna terguris dilabelkan ‘orang gila’ oleh warga netizen apabila berkongsi sering mengalami situasi otak yang didakwa sangat ‘bising’ kerana mendengar lima suara sepanjang hari.

Biarpun terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada program hiburan sensasi, Melodi terbitan TV3 yang dikendalikan selama empat tahun berakhir 25 Julai lalu, minat Janna dalam dunia pengacaraan tidak pernah padam.

Baru-baru ini, Janna mengendalikan program ilmiah, Banteras COVID-19 terbitan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS).

ABPBH 34 yang berakhir malam tadi, dianjurkan secara hibrid tanpa penonton dan mengikut prosedur operasi standard (SOP) Majlis Keselamatan Negara (MKN).

ABPBH 34 bertemakan #KITABERSAMA dibawakan oleh Xiaomi.

Jumlah undian 86,374,777 di perolehi Janna Nick di pertikai oleh netizan

Menurut netizan, dengan jumlah penduduk terkini di Malaysia yang tak sampai 40 juta, ada yang mempersoalkan bagaimana Janna Nick mampu memperoleh undian sehingga 86 juta

“86juta undian ..rakyat malaysia rasanya dlm 36,38 juta je..selebihnya mane dtgnya..”

“Rakyat ada 32 juta lebih je… tp tu la undi ABP x ada limit kan… kena upah org …. bahagian klip undi saja… sorang kna undi sejuta kali… Maaf x tengok ABP tngk jibam je”

Artikel Berkaitan   'Pakcik cepuk sikit saja, maaf kalau ada yang tak senang tapi mereka perlu diberi pengajaran' - Pak Guard

“Kalau dulu-dulu undian dikira berdasarkan jumlah borang Abpbh dlm akhbar berita harian. Tiada had undi utk sorang. Boleh undi seberapa byk..yg penting beli akhbar bh hantar borang ori dlm tu.so maknanya 86 juta tu bukan jumlah pengundi”

Menjawab pertanyaan tersebut, seorang pegguna media sosial Zamzila Zamri tampil menjelaskan jumlah sebenar undian yang boleh di buat oleh setiap orang terhadap artis kegemaran mereka

“Ramai pelik nape 86 juta…

“1 undi= 20 undian

” Boleh undi 10 minit sekali….

“Harap clear la ye..rezeki dia…Xsuka dia menang, next time Undi Artis fav korang byk2..

Hasil pencarian pihak Kecoh Ape, nampaknya apa yang di beritahu oleh pegguna media sosial Zamzila Zamri ini ada kebenarnya

Berikut merupakan tangkap layar di portal laman sesawang https://www.abpbh.com.my/cara-mengundi/manual untuk cara undian di lakukan bagi edisi ABPBH kali ini

Setiap undian percuma terhad kepada 20 undian dalam 10 minit sahaja, maka tidak mustahil la Janna Nick berjaya mengumpul 86 juta undian walaupun rakyat Malaysia sekarang ini hanyalah 32.7 juta!

‘Kerja keras peminat saya’ – Janna Nick

Janna Nick tidak menjangka meraih kemenangan dalam kategori Pengacara TV Popular pada Anugerah Bintang Popular BH 34 (ABPBH 34).

Janna menewaskan empat calon hebat lain iaitu Azira Shafinaz, Jihan Muse, Mira Filzah dan Sherry Alhadad.

Menurut Janna, kejayaan itu hasil kerja keras kelab peminatnya Jannanickers yang mengundinya.

“Pesaing saya hebat semuanya termasuk Sherry. Ini kali pertama saya menang kategori pengacara. Dengan rendah hati saya mengakui ada yang lebih layak menang dan saingan sengit pastinya dari Sherry.

“Tapi yang lain pun hebat juga termasuk Azira yang kini memulakan langkah dalam bidang pengacaraan,” katanya.

Kemenangan itu turut diraikan bersama kekasihnya Dini Schatzman yang hadir menemaninya ke malam kemuncak ABPBH 34.

Dini mengakui berbangga dengan kejayaan kekasihnya itu.

Apa-apa pun, pihak Kecoh Ape mengucapkan tahniah kepada Janna Nick di atas kemenangan besar tersebut!

Jumlah penduduk Malaysia kini 32.7 juta

SHAH ALAM – Jumlah penduduk Malaysia pada tahun 2021 dianggarkan sebanyak 32.7 juta berbanding 32.6 juta pada tahun 2020 dengan kadar pertumbuhan penduduk tahunan 0.2 peratus.

Ketua Perangkawan Malaysia, Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin berkata, penurunan kadar pertumbuhan itu disebabkan bilangan penduduk bukan warganegara yang lebih rendah iaitu daripada 3.0 juta (tahun 2020) kepada 2.7 juta (tahun 2021).

“Ini adalah selari dengan penutupan pintu sempadan negara dan pergerakan pulang warga asing ke negara masing-masing berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semasa penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia.

“Kadar pertumbuhan penduduk warganegara kekal stabil pada 1.0 peratus dengan pertambahan daripada 29.7 juta pada tahun 2020 kepada 30.0 juta pada tahun 2021,” katanya menerusi satu kenyataan pada Khamis.

Artikel Berkaitan   Selepas Masuk Hospital Kerana Tekanan Darah Tinggi Yang Teruk, Saya Terus Cuba Petua Ni.. Alhamdulillah Darah Tinggi Turun.

Beliau berkata, komposisi penduduk warganegara pada tahun 2021 meningkat kepada 91.8 peratus iaitu peningkatan sebanyak 0.7 peratus berbanding tahun 2020 (91.1 peratus).

“Komposisi penduduk bukan warganegara pula terus menurun daripada 8.9 peratus kepada 8.2 peratus bagi tempoh yang sama,” ujar beliau.

Mohd Uzir berkata, pada tahun 2021, penduduk lelaki melebihi penduduk perempuan iaitu masing-masing seramai 16.8 juta dan 15.9 juta.

“Nisbah jantina ialah 106 lelaki bagi setiap 100 perempuan. Bagi tempoh tahun 2020 dan 2021, nisbah jantina bagi warganegara dan bukan warganegara masing-masing kekal pada 102 dan 156 lelaki bagi setiap 100 perempuan,” katanya.

Selain itu, beliau berkata, komposisi penduduk berumur 0 hingga 14 tahun (umur muda) bagi tahun 2021 menurun kepada 23.0 peratus berbanding 23.3 peratus pada tahun 2020.

“Komposisi penduduk berumur 15 hingga 64 tahun (umur bekerja) juga menurun daripada 69.7 peratus pada tahun 2020 kepada 69.6 peratus pada tahun 2021.

“Ini disebabkan oleh penurunan penduduk bukan warganegara yang kebanyakan terdiri daripada pekerja asing,” ujarnya.

Tambah beliau, peratusan penduduk berumur 65 tahun dan lebih (umur tua) meningkat daripada 7.0 peratus kepada 7.4 peratus bagi tempoh yang sama.

“Umur penengah turut meningkat daripada 29.3 pada tahun 2020 kepada 29.6 tahun pada tahun 2021,” katanya.

Beliau berkata, peratusan penduduk yang berumur 60 tahun ke atas di negara ini mencatatkan peningkatan tahun ke tahun.

Berdasarkan unjuran penduduk 2010-2040, beliau berkata, Malaysia dijangka mengalami penuaan penduduk pada tahun 2030 dengan penduduk berumur 60 tahun ke atas mencecah 15.3 peratus daripada jumlah keseluruhan penduduk.

Jumlah penduduk Malaysia pada tahun 2021 dianggarkan sebanyak 32.7 juta berbanding 32.6 juta pada tahun 2020 dengan kadar pertumbuhan penduduk tahunan 0.2 peratus.Gambar hiasan

“Pada tahun 2021, penduduk berumur 60 tahun dan lebih meningkat kepada 3.6 juta (11.2 peratus) berbanding 3.5 juta (10.7 peratus) pada tahun 2020,” katanya.

Beliau dalam masa sama turut berkata, daripada 30.0 juta penduduk warganegara, komposisi bumiputera meningkat 0.2 peratus kepada 69.8 peratus pada tahun 2021 berbanding 69.8 peratus pada tahun 2020.

“Bagaimanapun, komposisi penduduk Cina menurun kepada 22.4 peratus (2020: 22.6 peratus) manakala India dan lain-lain masing-masing kekal pada 6.8 peratus dan 1.0 peratus,” katanya.

Mohd Uzir berkata, tiga negeri yang mencatatkan komposisi penduduk tertinggi pada tahun 2021 ialah Selangor (20.1 peratus) diikuti Sabah (11.7 peratus) dan Johor (11.6 peratus).

“Sebaliknya, Labuan dan Putrajaya mencatatkan komposisi penduduk terendah iaitu masing-masing 0.3 peratus dan 0.4 peratus.

“Bagaimapaun, Putrajaya mencatatkan kadar pertumbuhan penduduk tahunan tertinggi bagi tempoh 2020-2021 iaitu 5.4 peratus,” jelasnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: http://trendingsangat.pw/