Doa Lembutkan Hati Pasangan Supaya Rasa Hari Pertama Bercinta Berputik Semula

Biasalah ada masa, mood kita tak berapa baik. Ada hari tak tahu kenapa, rasa macam nak marah, rasa macam semua benda tak kena. Lagi-lagi kalau dah berkahwin dengan banyak perkara kena dipertimbangkan.


Jadi sebagai seorang suami atau isteri yang prihatin, kita haruslah banyakkan bersabar dan tabah jika pasangan kita pada hari itu mood dia tak berapa best sangat.

Surah Al-Kautsar adalah surah yang paling pendek, yang mengandungi 3 ayat sahaja dan diturunkan di Mekah. Al-Kautsar yang membawa maksud sebuah sungai yang mengalir di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata yang indah dan cantik. Rasa air sungai ini lebih manis daripada madu, warnanya lebih putih daripada susu dan baunya lebih harum daripada bau kasturi.

Surah yang disifatkan sebagai penghibur hati Nabi Muhammad SAW kerana diturunkan di saat bagindah bersedih kehilangan dua orang yang amat disayanginya.

Selain daripada melembutkan hati seseorang, surah ini boleh diamalkan sebagai penawar.

  1. Dibaca 1000 kali untuk menambahkan rezeki.
  1. Dibaca waktu hujan turun
  1. Dibaca jika kehausan air, baca surah ini dan gosokkan ke bahagian leher.
  1. Jika sakit mata ataupun mata berair, gatal-gatal ataupun bengkak, baca surah ini sebanyak 10 kali dan sapukan pada mata.
  1. Baca surah ini sebanyak 10 kali jika rumah anda terkena sihir, mudah-mudahan Allah akan memberi petunjuk dimana letaknya sihir itu.
  1. Orang yang teranayai sehingga dimasukkan ke penjara, boleh membca surah ini sebanyak 71 kali.

Amalkan surah ini dan juga surah-surah yang lain supaya kehidupan di dunia dan akhirat mendapat kerahmatan.

Sumber: Pesona Pengantin