“Pakat sembah macam berhala” – Lelaki Ni Menjadi Buruan Netizen Sebab Tweet Celupar Punca Tunku Azizah Tutup Twitter

Gara-gara sikap bitter netizen, Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menutup akaun Twitter Iskandar@cheminahsayang kelmarin.

Lapor Sinar Harian, rata-rata netizen memohon ampun perkenan baginda supaya kembali aktif dalam laman sosial Twitter.

Puncanya dikatakan apabila ada seorang pemuda ni condemn beliau, bagi pemuda tersebut sikap ceria, rendah diri dan sikapnya yang happy go lucky di alam maya itu menjengkelkan.

Tak nak aku sembah berhala”

Kata-kata negatif pemuda tersebut, telah menyebabkan netizen marah. Apabila akaun Twitter Tunku Azizah telah dinyah aktifkan, pemuda tersebut membuat lagi satu kenyataan yang membuatkan warganet marah.

Susulan itu, pemuda ini telah menjadi ancaman bahan kutukan warganet berikutan anggapan mereka bahawa individu tersebut menjadi punca Tunku Azizah nyah aktifkan akaun Twitter.

Muka busuk, hati pun busuk – Netizen

Rata-rata netizen merayu agar Tunku Azizah kembali aktif di Twitter sebab kebanyakannya terhibur dan suka dengan sikapnya itu.

Sementara itu, pemuda ini dikecam habis-habisan dan menggesa agar dirinya mengadap Permaisuri Aging untuk mohon ampun. Cyberbully sekarang ni memang tak kira indidivu

(Visited 1,315 times, 1 visits today)