“Tahu2 Dah Ditukar Pelakon Lain, Tak Ada Sekor Pun Bagitahu” – Amerul Affendi

Pelakon Amerul Affendi meluahkan rasa kesal terhadap produksi tempatan yang telah menggvgvrkan namanya disebabkan perubahan syarat yang terlalu banyak dalam kontrak.

Dedah Amerul, selain ditertawakan oleh pengurus produksi terbabit, dia turut digvgvrkan dan diganti dengan pelakon lain.

“Bila kau ditertawakan oleh pengurus produksi kerana banyak sangat term yang nak diubah dalam kontrak.

“Dan kemudian tahu-tahu dah ditukar dengan pelakon lain tanpa ada sekor pun bagitau. Tengoklah tahap professionalnya industri ni..

“Nasib baik dah jadikan lakonan ni hobi sahaja,” ciapnya.

Amerul dalam masa sama turut berkongsi paparan skrin perbualannya bersama wakil produksi terbabit yang memaklumkan kontraknya masih diproses ekoran terlalu banyak syarat. Turut disertakan emoji ketawa.

Dalam perbualan sama, Amerul menjelaskan dia perlu meneliti kontrak terbabit supaya tidak timbul sebarang isu pada masa akan datang.

Berdepan situasi kurang menyenangkan itu, dedah Amerul dia pernah dip3rli produksi sama sebelum ini sebagai pelakon yang demand.

“Dan ini kali ketiga berurusan dengan pengurus produksi ni… Ingat lagi bagaimana dia menganj1ng waktu di lokasi kata ‘wah bukan main ko ye sekarang demand betul’ sambil kawan-kawan dia ketawa terkekek-kekek.

“Lepas pada projek tu tahu-tahu nama dah dijaja ke merata tempat kata demand melampau.

“Demand-kah kalau menuntut hak yang sepatutnya.. demand-kah kalau masih buka untuk berunding bagi mendapat persetujuan yang baik kedua-dua belah pihak?” tambahnya.

Keluh Amerul lagi, biarpun industri tempang disebabkan wab4k C0VlD-19, sikap dan pemikiran sama masih dibawa oleh penggiat industri hingga kini.

“Ingatkan bila dah terduduk dek kerana p4ndemik dulu akan berubahlah pemikiran dan per4ngai bila sudah boleh bekerja kembali.

Artikel Berkaitan   “Peraturan Tetap Peraturan” Jual Kuih ‘Air Tangan’ Ibu Di Sek0lah, Muka Murid 10 Tahun Berubah Ditegur ‘SaIah’ 0leh Guru Tegas

“Rupanya masih sama.. berbuih mulut penggiat-penggiat industri bermuzakarah itu ini di serata platform media sosial untuk menjadikan industri ini kembali sihat selepas pandemik.

“Tapi kenyataannya masih sama dengan modus operandi yang sama.Sampai bila mahu begini?” luah Amerul lagi.

Sebelum ini, Amerul yang aktif menjalankan perniagaan ikan patin sangkar pernah meluahkan rasa kecewa terhadap sikap pilih kasih produksi tempatan yang hanya mengambil pelakon yang punyai jumlah pengikut 500,000 di media sosial.

Disokong Diana Danielle

Tweet yang dimuatnaik oleh pelakon itu tersebut turut disokong oleh pelakon jelita, Diana Danielle yang turut memahami perasaan Amerul.

“Saya mengetahui perasaan awak. Mereka mengatakan kita “sukar” untuk bekerja bersama.

Realitinya, diorang tak profesional dan tak reti bila kita laksanakan hak.”-komen Diana

Memetik laporan Utusan, Amerul mempunyai sebab menjadikan bidang seni lakonan sekadar hobi walaupun ramai yang memuji bakat lakonannya. Amerul kini lebih selesa meletakkan fokusnya kepada bidang pertanian dan penternakan yang diceburi sejak beberapa tahun lalu meskipun kadangkala rasa rindu terhadap dunia lakonan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Gempak, Murai