Ibu Muda Pasang IUD Tapi Rezeki HamiI Lagi, Anak Baru Umur 2 Bulan

Ada yang tidak kisah jika mengandvng lagi dengan cepat. Namun dalam satu sudut lain, segelintir wanita akan segera mengambil langkah pencegahan untuk mengelakkan diri mereka ham1l dalam masa terdekat.

Kebiasaanya, wanita kerap mengambil pil kontr4septif secara oral sebagai langkah pertama mencegah keham1lan. Namun begitu, ada juga cara lain yang boleh merancang keham1lan seperti suntikan progestin, progesteron,implant ‘norplant’ dan alat instrauterin atau lebih dikenali sebagai IUD.

Apalagi ketika itu anak sulung belum menginjak usia 1 tahun. Namun buat ibu muda berumur 19 tahun ini, nampaknya Tuhan menghadirkan zuriat kedua untuk menyerikan lagi hidupnya bersama suami.

@syamimizahar1

Eh eh eh eh tahun depan ade lagi 1 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 goodluck papa @amxerr ##fyp ##fypage

♬ original sound – Mimoi ❤️

@syamimizahar1

Umur 19 tahun anak 1 sila hadir 🤭❤️❤️ ##fyp ##fypage

♬ bunyi asal – Mimoi ❤️

@syamimizahar1

Benda dah viral 🤣##fyp ##ytjt😹

♬ bunyi asal – Mimoi ❤️

Manakala difahamkan, anak sulungnya pula baru berusia 2 bulan. Sambil mengepilkan sekali beberapa gambar alatan perancang IUD, gadis ini menepis dakw4an bahawa dia tidak merancang keham1lan tersebut.

@syamimizahar1

Guys mcm mne ni 😭🤣🤣🤣 korang kene tgk sampai habis tauuu 😭😭 jgn kecam sye tauu ##fypシ ##fyp ##momlife

♬ bunyi asal – Mimoi ❤️

 

@syamimizahar1

Siapa cakap sye tak amik perancang 😒🤪 ##fypage ##fyp siapa tahu tu kad ape😛

♬ bunyi asal – Mimoi ❤️

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen mengucapkan tahniah selain menumpang gembira dengan perkongsian gadis muda ini. Ada juga yang berseloroh ibu berkenaan cepat memberikan ‘kawan’ kepada anak sulungnya.

Artikel Berkaitan   “Siapa yang boleh berubat atau nampak apa dekat sebelah anak dia?”- Budak Perempuan Dakwa ‘Diganggu’ Makhluk Bertanduk Masa Sembang Dengan Mak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : TikTok syamimizahar1