GV8: Suara Fazley Yaakob Dikritik Sumbang – “Macam Karaoke, Masak Jelah Datuk”

Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) yang membuka tirai malam tadi menyaksikan cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob mendapat markah terendah berdasarkan persembahan lagu miliknya Asmara Ini.


Bagaimanapun, Fazley atau nama penuhnya Ahmad Fadzli Yaakob tidak disingkirkan di minggu pertama sebaliknya layak membawa diri ke minggu hadapan bersama 12 bintang yang lain.

Menerusi siaran langsung di saluran YouTube Astro Gempak, penonton tidak melepaskan peluang menyuarakan kritikan masing-masing berhubung persembahan selebriti berusia 43 tahun itu di ruangan komen.

Segelintir penonton mengakui vokal Datuk Fazley mempunyai beberapa kesalahan antaranya sumbang, ‘shaky’ selain menyifatkan nyanyian itu seperti melontarkan suara di pusat karaoke.

Vokal lagi sedih dari lagu

Sumbang… kurang mantap

ADVERTISEMENT

Karaoke ke ni?

Meninjau komen di laman Twitter pula, rata-rata berpendapat bahawa beliau boleh memberikan fokus terhadap karier sebagai tukang masak selepas ini apatah lagi pernah menjuarai Masterchef Selebriti pada tahun 2012.

Jadi cef jelah

Menyanyi tu bagi kat orang lain..

Semua persembahan diadili oleh tiga juri tetap iaitu Datuk Syafinaz Selamat, Datuk Ramli MS dan Hetty Koes Endang.

GV8 yang berlangsung dari Pusat Konvensten Antarbangsa Putrajaya (PICC) disiarkan secara langsung di Astro Ria pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam mulai 21 November.

Tonton minit 1:11:03

Sumber: YouTube & Instagram Astro Gempak , Twitter