“Tak Mampu Beli Pampers Dan Susu, Elis ‘Depr3ssed’ Menangis Setiap Malam..” – Farra Inalis

Isteri kepada penyanyi rap, Caprice, Farra Inalis mengakui kehidupan sebagai seorang berstatus janda dan ibu tunggal benar-benar menc4bar.

Farra Inalis atau lebih mesra dengan panggilan Elis berkongsi perkara itu menerusi coretan panjang di akaun Instagramnya.

Menurut Elis, saat pencer4ian merupakan pengalaman paling pahit buat d1rinya lebih-lebih lagi apabila status janda itu sering dipandang serong oleh masyar4kat.

“Sedikit perkongsian tentang perjalanan hidup Elis hanya bertujuan untuk memberi semangat kepada ibu tunggal di luar sana atau wanita-wanita yang rasa d1ri mereka tak cukup bagus dan hil4ng keyakinan d1ri.

“Elis pasti semua yang pernah merasai perpis4han atau bercer4i memang pengalaman paling pahit untuk di telan.

“Ibarat jatuh ke lubang yang paling dalam dan gelap, hil4ng segala hala tuju, terasa dunia gelap gelita serta merta. Paling sedih bila “janda” selalu dipandang serong oleh sesetengah pihak!” coretnya.

Bercerita lanjut mengenai kehidupannya, Elis berkongsi dia pernah melalui kesusahan sehingga mengalami d3presi.

“Elis start dari zero, pernah hanya ada duit RM15 dalam purse dan pergi mamak untuk beli nasi goreng (makan half petang, half malam) untuk survived.

“D1ri ni rasa useless gila, tak boleh beli mainan untuk anak dan Elis terpaksa sacrifice untuk beri hak jagaan anak pada my ex demi kebaikan dia.

“Sebab Elis tak mampu untuk beli pampers and susu adik time tu, pergi kerja naik motor, sebab memang tak boleh nak afford minyak kereta. Elis d4pressed, menangis setiap malam,” kongsinya.

Tidak cepat mengalah, Elis bagaimanapun berusaha memperbaiki kehidupannya tanpa putus asa.

“Aleesya ibarat malaikat yang Allah pinjamkan untuk bagi kekuatan supaya Elis terus usaha dan berjuang tanpa rasa putus asa.

Artikel Berkaitan   Tahniah Mira Filzah! D4kwaan Mengatakan Mira Filzah Sedang Berbadan Dua?

“Elis pernah kerja berd1ri depan bank untuk bagi brochure, Elis pernah pergi ketuk pintu rumah-rumah flat untuk cari sales,

“Elis pernah jaga booth dalam Tesco kejar-kejar customer, pernah naik moto dalam hujan atau panas. Kereta nak kena tarik sebab tak bayar 3 bulan ++.

“Macam-macam lah! Kalau fikir balik memang tak masuk akal dan tak tahu macam mana Elis boleh hadap smua ni. “Tapi satu benda Elis nak beritahu… Percayalah, setiap dugaan yang kita lalui tu akan melonjakkan kita ke level lain, pemikiran akan lebih matang!

“Sesiapa sahaja boleh berjaya, boleh capai apa yang mereka impikan. Paling penting USAHA! Jangan pernah ragu dengan janji Allah.

“Dia tak pernah men1pu… Alhamdulillah, rupanya Allah nak bagi rezeki yang melimpah ruah selepas segala kepahitan yang Elis lalui sebelum ini.

“Setiap orang dugaan berbeza, yang tengah ada masalah sekarang. Elis faham sangat apa korang rasa, Elis doakan korang sabar dan kuat okay,” coretnya.

Terdahulu, foto Caprice yang sedang menyarung cincin di jari manis seorang gadis mencetuskan pelbagai pertanyaan netizen.

Berita tersebut pada mulanya dikongsi oleh individu bernama Yasser Khan menerusi ruangan Insta Story miliknya.

Bagaimanapun perkongsian itu dikongsikan semula oleh penyanyi dan pelakon, Azira Shafinaz.

Seakan mengesahkan berita gembira itu, Caprice kemudiaannya berkongsi sepotong video daripada majlis pernikahannya bersama Elis di akaun Instagramnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: GEMPAK