Lepas apa terjadi, DSV Buat Kejvtan Bakal Lancar Single Terbaru! Vida Ded4hkan Lagu Tersebut Mampu Buat Peminat Menang1s

Nampaknya selepas usahawan sens4si Ahmad Iqbal Zulkifli melancarkan lagu Hujan, giliran jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida pula bakal melancarkan single baru.

Menurut Vida, dia mengakui terk3san dengan lagu dikeluarkan oleh Iqbal yang menceritakan tentang kisah percintaan mereka dan memilih untuk berdiam.

“Sebenarnya bila Iqbal keluarkan lagu, saya berdiam je. Sekarang ni cakap banyak pun tak guna jadi saya nak keluar lagu dan menjawab segala apa yang kau (Iqbal) kata.

“Apa yang kau lirikkan dalam lagu itu, kali ini dengar saya pula punya. Ini jawapan yag perlu ada dalam lagu saya sehingga orang menangis,” katanya.

Mengambil pendekatan untuk melu4hkan isi hatinya dalam sebuah lagu yang ditujukan kepada Iqbal, Vida berkata dia mahu semua yang mendengar merasakan k3sedihannya.

“Saya akan membawa lagu balada kali ni penuh dengan sentimental with love yang akan mengungkap k3sedihan saya, saya nak anda semua rasakan,” katanya.

Terdahulu, Vida berkata dia yakin bahawa Iqbal tidak akan dapat cari pengganti sepertinya seorang wanita yang rupawan dan genit-genit manja.

Terdahulu..

DSV beng4ng selepas Iqbal muatnaik video muzik single pertama, rupanya ini sebab kenapa Vida naik ang1n

MEMU4LKAN! Usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida tidak sanggup menghabiskan tontonan video muzik (MV) single pertama berjudul Hujan nyanyian bekas kekasihnya, Ahmad Iqbal Zulkefli yang dimuat naik di laman YouTube pada Isnin.

Vida atau nama sebenar Hasmiza Othman, 50, menyifatkan bekas pembantu peribadinya itu seorang yang gil4kan populariti hingga tergamak menjadikan ‘kisah kahwin tak jadi’ sebagai sebahagian jalan cerita dalam MV lagu itu.

“Saya akui sent4p apabila orang samakan jalan cerita dalam MV itu dengan kisah kami… try hard yang memu4lkan! Dia memang lapar populariti, buat apa sahaja kerana nak capai impian untuk popular.

“Saya tak sanggup nak tengok MV itu sampai habis… dia jaja kisah peribadi, semuanya penuh tember4ng dan pemb0hongan demi nak meraih populariti dan simpati orang ramai.

“Walaupun MV tu dah diubah menggambarkan saya yang tak bertudung, tak pakai bling-bling dan guna pelakon muda, tapi netizen masih dapat rasa persamaan cerita kami,” katanya kepada mStar.

Lagu ciptaan Oja, Zai Hamzah, Iqbal Zulkefli, Achoi, Eric Fuzi yang dimuat naik di akaun YouTube Rusa Music itu menjadi trending nombor satu di laman berkenaan.

Artikel Berkaitan   20 Dosa Isteri Terhadap Suami yang Membuatkan Isteri Dibakar Allah di Neraka!

Babak tak jadi kahwin dalam MV lagu Hujan.

Lirik lagu itu berkaitan kisah saya adalah jalan utama cerita tapi pemb0h0ngan memang jelas dan nyata, cuma cerita sebenar dah di plot twist!

Mengulas mengenai kemampuan vokal Iqbal, Vida berkata lagu tersebut menerima sambutan hebat pendengar kerana kekuatan MV berkenaan.

Dia turut mengucapkan tahniah kepada Iqbal kerana akhirnya impian untuk meraih populariti dalam masa singkat tercapai hasil menjaja kisah cinta mereka.

“Sebenarnya kekuatan pada lagu ni adalah MV yang sangat kreatif… itu saya tak boleh nafikan. Suara ada la sikit-sikit macam yang Michael Ang kata dulu (suara kepit macam p0ndan pencen). Nak masuk anugerah lagu? Saya gelak dulu.

“Lirik lagu itu berkaitan kisah saya adalah jalan utama cerita tapi pemboh0ngan memang jelas dan nyata, cuma cerita sebenar dah di plot twist… kalah cerita Tamil.

“Biarlah asalkan dia boleh raih populariti dia sanggup buat apa sahaja dan sekarang dia dah jumpa apa dia cari,” ujarnya.

Rakam lagu untuk tujuan publisiti tidak sihat – Azmeer

PETALING JAYA – Komposer Dr. Azmeer memberi peringatan kepada mana-mana usahawan tempatan agar berhenti memperl3kehkan industri seni muzik tanah air dengan menceburkan diri dalam dunia seni suara untuk tujuan publ1siti mur4han.

Azmeer atau nama sebenarnya, Mohd. Azhar Abu Bakar berkata, kalau seseorang itu tidak memiliki bakat menyanyi, lebih baik lupakan sahaja hasrat untuk memeriahkan industri dengan produk seni tidak berkualiti bagi tujuan ‘marketing’ atau publ1siti.

“Bagi saya, perlu ada pemantauan dan penapisan daripada pihak atau agensi berkaitan agar ‘peny4kit’ ini tidak terus mel4rat. Nak keluarkan single, tiada masalah tapi sedarlah bahawa bidang seni muzik bukan platform atau gelanggang ‘permainan’ publ1siti.

“Biarlah orang yang betul-betul berbakat dan mempunyai usaha untuk menjadikan industri ini sebagai punca rezeki untuk ceburkan diri. Kalau buat single untuk tujuan mengkomersialkan nama atau produk perniagaan, nasihat saya, tolong berhenti,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Online sebentar tadi.

Tambah Azmeer yang merupakan komposer yang telah melahirkan banyak karya malar segar seperti Purnama Merindu nyanyian Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Menadah Gerimis (Ziana Zain), budaya tersebut yang sedang diamalkan di Malaysia akan membvnuh industri kalau dibiarkan terus berlarutan.

Artikel Berkaitan   Petua Guna Kunyit Dan Beras Untuk Wajah Cerah Dan Berseri

“Macam saya cakap tadi, pihak berkaitan seperti Kementerian Komunikasi dan Multimedia atau agensi yang bernaung di bawahnya perlu melakukan sesuatu. Industri akan naz4k kalau senario ini berterusan.

“Orang takkan pandang industri seni muzik sebagai satu pekerjaan yang serius. Kalau dibiarkan mereka (usahawan g1la glamor) terus ‘propa’ buat muzik atas nama publ1siti, h4ncur masa depan industri kita.

“Kalau mereka nak menyanyi, tiada masalah. Silakan tapi tolong jangan ada niat nak memperl3kehkan bidang ini untuk tujuan publ1siti mur4han produk jualan mereka. Tolong hormat industri muzik kita,” ujarnya lagi.

Getus Azmeer yang baru sahaja selesai menamatkan Ijazah Kedoktoran (PhD) Muzik di Universiti Utara Malaysia (UUM), industri seni muzik tanah air bukan tempat untuk orang yang mementingkan keuntungan diri sendiri demi mengaut hasil menggunakan landasan yang tidak betul.

“Jangan manipulasikan seni (muzik) demi kepentingan diri sendiri. Nak menyanyi atau rakam lagu, pastikan anda datang dengan bakat sekali.

“Rakam lagu untuk tujuan publ1siti dan bukan dikerjakan orang-orang seni bagi saya adalah perkara yang tidak sihat. Seni harus berjalan seiringan dengan Intelligence Quotient (IQ).

“Kalau betul-betul nak martabatkan industri seni tanah air sampai ke peringkat global, situasi yang saya sifatkan sebagai k4nser ini perlu dibendung bermula dari sekarang,” katanya.

Azmeer diminta memberi pendapat profesionalnya berkenaan mana-mana individu yang berstatus usahawan yang menggunakan seni muzik sebagai antara platform untuk melariskan produk jualan mereka atau demi tujuan publ1siti mur4han.

Hari ini pukul 5 petang, selepas Datuk Seri Vida dan Datuk Seri Aliff Syukri, seorang lagi usahawan sens4si, Iqbal Zulkefli mengikut jejak langkah mereka apabila terjvn dalam bidang nyanyian dengan melancarkan single pertamanya berjudul Hujan.

Lagu tersebut mendapat sentuhan komposer penyanyi Oja dan dua orang anggota Floor88 iaitu Zai Hamzah dan Achoi sementara lirik daripada Iqbal sendiri serta Zai dan Achoi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: trendingsangat.pw | rotikaya