“Amboiiiii Untung Lah Kau Bang..2 Sekali Kau Dapat” Lelaki Ini Kahwin 2 Sekaligus Dalam Satu Majlis Mengundang Reaksi Netizen

KISAH lelaki berkahwin lagi untuk menambah isteri sudah biasa didengar, tetapi lain ceritanya di Semporna apabila seorang lelaki mengahwini dua gadis serentak untuk hidup berpoligami.

Kisah lelaki itu tersebar apabila gambarnya bersanding bersama dua isteri dimuat naik dalam laman sosial Facebook sehingga mendapat perhatian netizen.

Gambar itu bersama kenyataan ringkas dimuat naik seorang lelaki menggunakan nama Jimmy Jim, dipercayai sepupu kepada pengantin lelaki berkenaan.

Menerusi hantaran terbabit, dia memuat naik ucapan ‘Selamat pangantin baru..pecah rekod kluarga.. sekali kawin terus 2 bini..tahniah sepupuku..apa bilang P Ramlee, JARANG JARANG.’

Majlis perkahwinan itu berlangsung pada Jumaat 27 September lalu di Kampung Pukas, Semporna.

Difahamkan, pengantin lelaki berkenaan sudah bertunang dengan seorang daripada gadis terbabit di Kota Kinabalu sebelum mengenali dan bercinta dengan seorang lagi gadis ketika berpindah kerja di sebuah pusat peranginan di Pulau Mabul, Semporna.

Gadis berkenaan kemudiannya mengajak lelaki berkenaan untuk berkahwin dan pada masa sama tunangnya di Kota Kinabalu turut menggesanya berbuat perkara sama, sebelum akhirnya kedua-dua gadis itu berkahwin serentak dengan lelaki terbabit.

Setakat ini, hantaran mengenai perkahwinan mereka sudah dikongsi hampir 5,000 orang dengan lebih 2,000 komen.

Seorang netizen, Rabiatul Aliah sempat memberi respon mengagumi kehebatan lelaki terbabit.

“Hebatlah kalau mampu tanggung nafkah serentak.. Didikan agama sama rata.. Adil … Jarang orang kahwin macam ni sebab tahu kemampuan diri,” katanya.

Seorang lagi netizen, Farehah Roos pula menyifatkan ia adalah rezeki dan jodoh lelaki bersama dua gadis yang menjadi pasangan hidupnya.

“Rezeki dia, jodoh kan rahsia Allah…Semoga bahagia hingga ke akhir hayat,” katanya.

Tidak kurang juga yang memberi respon mencuit hati seperti komen seorang netizen yang menggunakan nama Rohayu Rami.

Artikel Berkaitan   Tiada Pendidikan Formal, Lelaki Ini Jana Keuntungan Berjuta Ringgit Hanya Jual Belut

“Amboiiiii untung lah kau bang….2 sekali kau dapat….selepas selesai majlis jangan lupa sujud syukur,” katanya.

Ia dipercayai perkahwinan poligami pertama membabitkan seorang lelaki berkahwin serentak dengan dua gadis berlaku di daerah ini.

Usaha mendapatkan maklumat lanjut mengenai perkahwinan itu bagaimanapun tidak berjaya selepas keluarga pasangan terbabit tidak mahu cerita berkenaan diperbesarkan.