Apam Milo Tular 4 Bahan Kukus 20 Minit Siap, First Time Buat Terus Menjadi! Ini Caranya..

Apam Milo Viral 4 Bahan Kukus 20 Minit Siap, Pertama Kali Buat Terus Menjadi! Ini Caranya..

Bila jadi mak-mak ni bila waktu petang mulalah nak cari resipi sesuai untuk hidangan minum petang buat anak-anak dan suami.Selain kek,bubur, pengat, goreng-gorengan, boleh juga sediakan kuih muih yang senang nak buat macam Apam Milo ni.

Menerusi perkongsian resipi oleh Puan Fatihatul Hakimah,mudah je nak sediakan Apam Milo ni cuma guna 4 bahan dan kukus selama 20 minit dah siap! Menariknya, ia percubaan kali pertama wanita ini membuat apam milo, dan terus jadi elok sempurna kejadian apamnya.

Berikut perkongsian tersebut;
“Nak buat kek pelangi tapi tak cukup bahan so terjadi la apam milo yang senang yakmat nie yang penting suami dan adik-adik kata sedap.First time buat tapi menjadi tu yang suka sangat tu nak share hihi”

Bahan-Bahan:
6 biji Telur
2 cawan Tepung gandum
2cawan Gula pasir
Setengah cawan Milo

Nak dapat produk milo yang murah, klik sini.


Cara-Cara Membuat:
1.Pukul telur dan gula sampai berbuih/putih/kembang jangan derhaka nanti apam tak naik( tiha guna blander jer).

2.Masuk tepung gandum,blender lagi sampai sebati (rasa blander dah menjerit tu mohon stop kacau je guna senduk).

3.Adunan tadi bahagi kepada dua bekas ,satu bekas biar kosong atau boleh letak pewarna lain dan 1 bekas lagi letak milo & kacau-kacau sampai sebati.

4.Tuang selang seli dalam loyang kalau nak nampak menarik ,loret la guna lidi ke garfu ke untuk nampak berbunga-bunga (ikut suka takde paksaan).

5.Kukus 20minit ( air kukusan mesti dah mendidih dulu).


Siapppp.

Adunan nie tiha dapat dua loyang kecik tapi tak sampai malam dah habis.

Selamat Mencuba! Semoga bermanfaat.

Senang sangat! Mak-mak bolehlah buat untuk minum petang nanti. Nampak sedap sangat, jangan lupa guna kod promo ini untuk dapat diskaun produk milo.

Sumber: Fatihatul Hakimah Via MingguanWanita.my