Baby Shima Pergi Sesi Kaunseling Selepas Ini Yang Terjadi

Penyanyi Baby Shima mended4hkan dia kini kian lega selepas menjalani sesi kauns3ling bersama kaunselor sukarelawan, Muhamad Nabil Che Musa di Klinik Ment4l Prihatin di Rumah Prihatin @ Grand Seasons, Kuala Lumpur, semalam.

Menurut Shima atau Shima atau nama sebenarnya  Nor Ashima Ramli, 26, dia sebelum ini hanya mem3ndam perasaan sendiri selain kurang pended4han mengenai rawatan hal berkaitan.

“Kalau ikutkan hati saya, awalnya saya tak mahu dapatkan khidmat ini. Tambahan pula saya kurang pended4han mengenai rawatan ment4l sebelum ini.

“Bagaimanapun setelah dinasihati oleh seorang kawan rapat, akhirnya saya bersetuju untuk mendapatkan khidmat kauns3ling di Rumah Prihatin. Rasa lega sikit selepas sesi tersebut.

“Selama ini saya cuma pend4m seorang diri. Bila dah lu4hkan semuanya baru rasa lebih baik. Alhamdulillah, amat lega berdepan situasi sekarang. Cuma saya kena ulangi lagi sesi ini untuk kali kedua pada masa yang sesuai,” katanya.

Shima yang kini muncul menerusi single Lalai ini menjelaskan dia sudah tidak tah4n dengan masalah tek4nan perasaan yang dihadapinya akhir-akhir ini, susulan kec4man mel4mpau yang diterima.

Meski dahulunya dia cuba bersabar berdepan kec4man begini, namun situasinya berbeza kini.

“Sampai ke tahap ini saya dah betul-betul lem4h. Kadang-kadang rasa nak terima tapi sampai satu tahap rasa ‘down’.

“Saya bukan tak boleh nak ditegvr. Saya boleh terima dan tak kisah tapi anda nak tegvr kena tahu adabnya bagaimana. Jangan sampai mem4ki hamun. Banyak yang menegvr tapi cara mereka amat keterl4luan sehingga tahap mengh1na saya,” luahnya lagi.

Jelasnya lagi, atas situasi yang berlaku dia pernah berdepan masalah sukar tidur dan konsentrasinya turut terganggu.

“Di rumah saya amat tertek4n sampai kepala saya betul-betul rasa berat. Kadang-kadang rasa badan mengg1gil, lem4h dan tak boleh tidur sehingga kesihatan terjej4s.

“Berat badan turun mend4dak. Dulu berat saya 45 kilogram ke atas, sekarang tak sampai 40 kilogram. Selera makan saya okay, tapi entah lah.

“Nak buat kerja pun tak boleh fokus. Nak hafal skrip yang senang pun tak boleh. Ia sangat mengganggu. Saya pun pelik. Apa yang saya buat sehingga orang terlalu mengec4m sehingga mel4mpau-l4mpau. Saya tak pernah k4cau orang lain,” katanya.

Namun, Shima akui ada juga peminat yang menitipkan kata semangat selain mendoakan moga dirinya terus kuat.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: MH