Gara-Gara Kaki Terbelit Pada Ekor Layang-Layang, Orang Ramai Menjerit Budak Terbang Di Langit

TAIPEI: Seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun di Taiwan, dilaporkan selamat selepas dirinya terbelit tali layang-layang sehingga terangkat beberapa meter ke udara.

Channel News Asia (CNA) melaporkan kanak-kanak yang tidak dikenali identitinya itu mengambil bahagian dalam festival layang-layang di bandar tepi laut, Nanliao, semalam, sebelum terperangkap pada layang-layang gergasi berwarna oren.

3-year-old gets caught in kite strings, lifted high into the air at Taiwan festival

A girl is lifted high into the air after getting caught in kite strings in Nanliao, Taiwan. Full story: https://cna.asia/32Cfn8h(Video: APTN/Dainese Hsu, Kao Hsiao-chun)

Posted by CNA on Ahad, 30 Ogos 2020

 

Rakaman video di lokasi kejadian menunjukkan kanak-kanak terbabit berpusing beberapa kali di udara sambil disaksikan kumpulan orang dewasa yang berkerumun, selama kira-kira setengah minit sebelum ‘mendarat’ semula ke tanah dengan tangan terentang.

Laporan berita menyatakan bahawa kanak-kanak itu ketakutan, namun tidak mengalami sebarang kecederaan fizikal dalam insiden berkenaan.

Pihak berkuasa di Hsinchu menghentikan festival layang-layang itu selepas kejadian terbabit. – Agensi

Ikuti kami di Telegram Untuk Mendapatkan Berita Dari Negeri Sabah: klik 👉 https://t.me/sabahpost

kredit sabah post

Artikel Berkaitan   Inilah 10 Golongan Manusia Yang Akan Masuk Syurga Tanpa Hisab...Semoga Kita Tergolong Dalam Golongan Tersebut...Amiiin