Isi perut kelaparan! Pakcik tua terpaksa kutip sisa dalam tong sampah untuk terus hidup

Segelintir individu perlu bersyukur sekiranya menjamah nasi dengan telur goreng, jika dibandingkan mereka yang hanya berlaukkan garam.

Namun terdapat juga individu lebih daif daripada itu apabila terpaksa mencari sisa makanan dalam tong sampah bagi mengisi perut yang kelaparan.

Itu terjadi kepada seorang warga emas lelaki yang kelihatan sedang mencari cebisan makanan di tempat pembuangan sampah di sekitar Ipoh, Perak.

Menerusi laman Facebook Ipoh Com, terdapat dua buah video yang dikongsikan dan berjaya meraih lebih 9,700 perkongsian dalam masa 24 jam.

Bahagian 1

Posted by Ipoh 怡保 on Wednesday, 3 July 2019

Bahagian 2

Posted by Ipoh 怡保 on Wednesday, 3 July 2019

“Lokasi berdekatan UTC Pasar Besar di Ipoh. Pakcik mencari makanan dalam sampah dan memakan sisa yang dibuang oleh orang lain,” tulis kapsyen posting tersebut.
Menerusi video itu, pakcik tersebut kelihatan seperti gelandangan dengan memakai pakaian kotor dan seperti tidak mandi untuk beberapa hari.

Dia juga kelihatan kurus dan agak kurang sihat malah sebaik sahaja menjumpai cebisan sisa itu, dia terus makan tanpa ragu-ragu.

Beberapa pengguna Facebook turut meninggalkan komen dimana mereka juga sering kelihatan pakcik berkenaan di sekitar Ipoh.

Pernah jumpa 18 tahun lalu

Pernah bagi duit, tak nak terima

Artikel Berkaitan   Setelah Menjadi Saudara Baru, Kini Ayana Moon Dedah Seorang Lagi Ahli Keluarga Turut Berhijrah