Jarang-Jarang Ada Staff Yang Buat Kerja Lebih Dari Tugasnya, Staff CIMB Bantu Warga Emas Siap Tolakkan Kerusi Roda Lagi

Urusan-urusan rasmi di pejabat agensi biasanya memerlukan kita menunggu untuk diberi perkhidmatan mengikut giliran. Oleh itu, sudah pasti setiap pelanggan perlu menanti dengan sabar sehingga giliran mereka sampai bagi mengelakkan sebarang pertelagahan.

Namun begitu, bagi mereka yang sudah berusia ataupun mempunyai masalah kesihatan, menunggu dalam satu tempoh yang lama pastinya memenatkan. Jadi, bagi memudahkan urusan mereka selesai, budi bicara pihak agensi dan pelanggan yang lain amat dih4rapkan.

Menerusi perkongsian daripada seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Annida Amar, dia telah mengucapkan terima kasih kepada seorang kakitangan bank CIMB kerana membantu memudahkan urusan ibunya yang sudah berusia.

Muat naik yang dibuat Annida itu dikongsikan di laman Facebook Bahau Town dan dia menceritakan kejadian tersebut. Menurutnya, seorang pegawai bank yang bertugas dikenali sebagai Apak telah mencari kerusi beroda untuk memudahkan ibunya bergerak bagi menyelesaikan urusan di bank.

Dia juga telah menolak kerusi beroda itu sehingga ke kereta seusai urusan ibu Annida selesai.

Perkongsian tersebut telah mendapat pelbagai respon positif daripada warganet yang rata-rata memuji tindakan mulia pegawai bank itu. Mereka juga mengakui bahawa pegawai bank tersebut sangat dikenali oleh penduduk sekitar kerana ramah dan kerap membantu orang lain memudahkan urusan di bank tersebut.

kredit satkoba

Artikel Berkaitan   “Cheminahsayang” Bangga Berkongsi Rahsia Hubungan Baik Dengan Negara Singapura, Rupanya Ia Rahsia “Sambal Belacan”