“Mungkin Orang Tak Kasi Keluar TV Atau Media Sosial…” – Ustaz Kazim Elias Akui Alami Keped1han Muka Yang Terok

Sebelum ini pendakwah bebas terkenal, Dato’ Ustaz Mohd Kazim Elias ada mended4hkan beberapa perbuatan m1stik yang ditujukan kepadanya sehingga meng4nggu kerja-kerja dakwah yang dijalanan.

Ini termasuklah, kaki dan pervt membengk4k, keluar jarvm berk4rat dan yang lebih ter0k ada pihak yang sanggup meny1mbah cuka get4h kepadanya.

Terbaharu, Dato’ Ustaz Kazim memaklumkan kini mukanya pula disrang rasa ped1h yang meI4mpau sehingga terpaksa tampil mengenakan bedak sejuk ketika sesi temu bual bersama Dai’ Ahmed Ibrahim menerusi akaun Facebooknya.

“Saya sendiri tidak tahu apa yang berlaku pada muka saya. Kalau nak kata alahan ni dah berhari-hari dah… Tapi, yang peliknya kalau alahan seluruh badan, tapi ni kat muka je dan tak berlaku ditempat lain.

“Dan, kalau alahan berlaku di muka selalunya seseorang itu akan alami kesuk4ran bern4fas tapi saya boleh bernafas, boleh bercakap. Cuma rasa ped`1 sahaja sebab dia Iuka lepuh-lepuh,” katanya.

Menurutnya, bedak sejuk dan bedak geliga yang digunakan adalah untuk mengelakkan mukanya dari terkena air dan berasa panas kerana boleh menyebabkan kepedihan meIampau dan Iuka.

“Sekarang Ivka lepuh ni kalau tarik dia Ivka pula. Bibir saya pula dulu merah sekarang dah bertukar jadi h1tam dan pec4h-pec4h. Dah jumpa doktor pun tapi doktor pun pel1k sebab drah saya normal.

“Adalah tak bagi keluar televisyen atau media sosial ke… biarlah, InsyaAllah mudah-mudahan cepat sembvh,” jelasnya.

Malah, sesi temubual yang dik0ngsikan oleh Dai’ Ahmed menerusi akaun TikTok miliknya kini meraih lebih 284,000 tontonan dan rata-rata peminat Ustaz Kazim mendoakan agar dugaan dan ujian yang dihadapi oleh pendakwah terkenal ini segera mendapat kesembuhan.

Artikel Berkaitan   Caprice Umum Kahwini Farra Inalis, Ibu Tunggal Anak Satu?

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

“Ya Allah, banyaknya ujian Ustaz…”

VIDEO:

Video Player

00:00
01:53

Apapun, semoga Dato’ Ustaz Kazim Elias diberikan kesembuhan dan digantikan rasa sak!t dengan kebahagian dan pahala yang berganda-ganda. Insya-Allah.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber:Xtra, TikTok