Petua Mengesan Sihir – Jika Rumah Anda Ada Bunyi Guli Jatuh, Bunyi Orang Tarik Kerusi Maka Letakkanlah Buah Kundur

Kegunaan buah kundur.

Jika rumah anda ada bunyi guli jatuh bunyi orang tarik kerusi atau nmpk kelibat-kelibat atau nasi basi maka letakan buah kundur.

Seandainya buah tu busuk buang jauh-jauh dan ganti dengan yang baru sampai tak busuk. Kesian mana yang baru baca kena scroll comment awal.

Saya copypaste sini semula ok

Baiklah biar min bersambung di sini

” Apa logikal nya buah kundur dengan makhluk entity ini? ”

Salah satu keistimewaan buah kundur ini ciptaan Allah ia mampu mengesan kehadiran makhluk halus di pekarangan sekitar rumah kita ataupun serang4n sihir keatas individual.

Ini adalah petua orang dulu kala ataupun cara orang Indian pun sama menggunakan cara ini untuk mengesan kerana tidak semua orang mempunyai kelebihan mata batin nya terbuka dapat melihat kehadiran sesuatu ( unseen gh0st or jin)

Jadi dengan meletakkan buah tersebut, dengan izin Allah kita dapat menjaga diri kita dan rumah kita daripada makhluk-makhluk yang kita tak nampak.

Justeru apa kaitannya antara buah kundur ini dengan kehadiran entiti dan bagaimana cara kita melakukan petua tersebut?

Seandainya rumah kita bersih daripada gangguan, buah ini sepatutnya mampu bertahan berbulan bulan lamanya dan tidak pulak rosak. Dan sekiranya luarannya bertukar menjadi selaput keputihan macam debu itu pertanda rumah clear & clean.

Tapi sekiranya ada sebarang gangguan, buah tersebut akan berubah seperti gambar di atas, dan itu pertanda ada sesuatu yang tak kena.

Jadi apa tindakkan kita seterusnya?

Bila terjadi seperti inj kita kena lah bersihkan rumah kita dengan ayat-ayat suci sama ada di perbuatkan air baca dengan memanggil ustaz untuk meminta bantuan.

Semoga dengan sedikit perkongsian ini dapat membuat kita lebeh faham dan tahu akan kegunaannya.

Sedikit lagi tambahan dan buah ini boleh di buat minum untuk pesakit yang terkena sihir…

Caranya kita ambil buah tersebut kita potong-potong lalu dimasakkan nya ditambah sedikit gula batu kemudian dibuat minum dengan beberapa doa khusus lalu diberi minum kepada pesakit.

Insyallah alfiat. baca langsung sini aje ek. Sekian terima kasih.

Sementara perkongsian ini yang dimuat naik di laman FB pesan bonda telah mendapat pelbagai reaksi dan komen dari netizen. Ada yang bersetuju malah ada juga yang tidak bersetuju dan menganggap syirik mempercayai buah kundur.

Tapi bagi admin, meletak buah kundur itu hanya untuk mengesan kehadiran suatu entiti. Tapi keyakinan dan iman kita harus diletakkan pada Allah swt. Jom baca komen di bawah;

1) baru pertama kali dengr ni…tpi maaf la ye nak bertanye….rumah sy mmg bunyi mcm main guli…tarik kerusi,dan dirumah sy…mmg ade je buah kundur ni kat umh sbb mak selalu minum untk sakit gout die,xde ape pon berlaku…comel bulat je ddk didapor tu…hehehw..maaf bertanye

2) Klu tak percaya tak apa kita hanya berusha. ALLAH pun suruh berusha klu tak boleh cara morden cuba la cara traditional. Rasanya tak salah dan tak melanggar hukum pun kan

3) Pernah kena cam ni masa bercuti di Cameron Highland dn Medan… Bkn takat tarik kerusi tp bunyi cam org angkat barang nk pindah sampai pagi… Kt rmh ada jg bunyi org main guli.. Tp sekarang dh lama tk dengar…..mungkin berkat selalu mngaji kot… Sb sebelum mngaji sy baca AL fatihah dn ayat kursyi dulu

4) Dengan izin Allah bisa di percaya…kebanyakan kaum india selalu gunakan buah kundur….tak tau la apa gunanya…kita tau buah itu di pakai untk sembayang kaum india..

5) Saya pergi ruqyah di masjid kerana saya kena gangguan since baby. I share with uztaz someone introduce to my family to place buah kundur di sedut rumah n under my bed where I sleep. Few months later it turns out rotten but not much.. Then uztaz told me off do u know this is syirik. Uztaz do reverse psychology he lecture me in terms of science pulak he told me to think mana buah tak busuk if there is no proper storage for the buah kundur mestilah busuk. Part ni I agree so again to me ini kepercayaan zaman dulu.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih ? – Expressviral

(Visited 396 times, 1 visits today)