“Uncle Ni Memang Baik!” Warga Emas Bangsa Cina Tunggu Kanak-Kanak Tadika Islam Semata-Mata Nak Bagi Hadiah

Tahun Baru Cina sudah hampir seminggu dirai. Sudah tentu ramai yang menyambutnya bersama keluarga tersayang kerana ketika itu ramai yang berkumpul di rumah keluarga.

Cuti sekolah turut berlangsung dan membuatkan persekitan kawasan tersebut turut sunyi tanpa kehadiran pelajar. Bagi individu yang mempunyai rumah berhampiran sekolah, sudah tentu dapat merasai perbezaan itu.

Nampak gembira bila beri hadiah

Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh pengguna media sosial dikenali sebagai Wahayujuremi Wahayu, dia telah berkongsi beberapa foto seorang lelaki berbangsa Cina yang tersenyum girang apabila memberikan hadiah kepada murid-murid sekolah tadika.

Berebut2 budak2 nak salam

Jelas terpancar diwajah lelaki Cina itu r1ak gembira kerana bertemu dengan anak-anak tadika Islam yang sememangnya menjadi penyeri hari-harinya.

Menurut  pengguna Facebook itu lagi, lelaki tua tersebut sangat baik dan berasa sunyi apabila cuti persekolah bermula tempoh hari.

Semoga Tuhan panjangkan umur uncle

Sehubungan dengna perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah men1ngg4lkan pelbagai komen diruangan Facebook sumber. Rata-rata mereka memuji tindakan baik uncle Cina itu kerana dilihat begitu menyayangi anak-anak kecil tersebut.

Mereka juga berh4rap agar tiada sent1men perkauman yang dapat menghancurkan perpaduan kerana perkara tersebut perlulah disemai sejak kecil lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: wahayujuremi wahayu via Akuokay

Artikel Berkaitan   Siapa Yang Masih Simpan Permainan 90-An, Korang Tengoklah Sendiri Harga Sekarang, Memang Terkejut!