(VIDEO) Bukti Dah Sah Ada, Bila 2 Kaki Pukau Ni Nak Ditangkap? Dah Membusung Perut Pakcik Tu

Viral di media sosial rakaman video seorang wanita warga emas dipukau dua lelaki yang sudah difahamkan sudah lama menjalankan kegiatan pukau yang menyasarkan golongan wanita warga emas di sekitar negeri Perak.

Suspek pertama yang memakai kopiah dianggarkan berusia 50-an, manakala rakannya berusia lingkungan lewat 30-an dipercayai menjalankan kegiatan pukau sejak tahun ini.

Dalam kejadian yang baru berlaku di kawasan di Kamunting, Perak, dua suspek terbabit dilihat memukau seorang wanita warga emas menggunakan modus operandi yang sama di mana mangsa diminta menanggalkan gelang tangan dan rantai leher.

Mangsa yang tidak sedarkan diri kemudian menghulurkan tangan kirinya kepada suspek yang terus membuka gelang emas, sebelum menyerahkan rantai emas kepada suspek.

Suspek kemudian mengambil dua barang kemas mangsa dan dimasukkan ke dalam sampul kuning, dilipat dengan rapi yang dipercayai akan ditukarkan dengan sampul yang lain tanpa diketahui mangsa.

Rakaman pukau yg terbaru di kawasan Taiping.Di rakam pada November 2017

Posted by Wat Kamal Abas on Tuesday, 21 November 2017

Sementara itu, netizen mempersoalkan mengapa dua individu yang dipercayai anak beranak itu tidak membantu, sebaliknya hanya merakam video itu dan diviralkan di media sosial.

Pada bulan Jun lalu, seorang wanita warga emas juga telah menjadi mangsa di mana barang kemasnya bernilai RM13,000 telah ditukar dengan sampul yang berisi RM1.60 sahaja.

Posted by Siti Nur Ain Razali on Sunday, 18 June 2017

Sumber: The Reporter

Artikel Berkaitan   Bekas Perdana Menteri Autralia Dedah Malaysia Tahu Hal Sebenar MH370 Tapi Senyap, Dakwaan Ini Sangat Keterlaluan! Ia Menghina Waris Juruterbang