Janji Nak B0g3l Kerana Tujuan Tertentu, Ini Nasihat Menteri Agama – “Tak Ada Faedah…”

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Idris Ahmad menasihatkan individu yang berjanji akan berb0g3l demi tujuan tertentu supaya melupakan terus hasrat p3lik tersebut.

Menurutnya, janji p3lik sedemikian sebenarnya tidak perlu dilaksanakan kerana ia bukan sahaja tidak berfaedah, malah mel4nggar ajaran Islam yang menetapkan had batas avrat.

“Tidak sepatutnya buat begitu, memanglah konon semangat sukan kerana sokong pasukan tertentu tetapi dari segi syarak, dia tidak perlu melaksanakannya walaupun berjanji,” katanya dalam sidang akhbar selepas menghadiri program Jakim bersama 28 pemimpin korporat milik kerajaan (GLC) Malaysia 2021 di Hotel Pulse Grande, Putrajaya, pada Khamis.

Pengguna media sosial tempatan kelmarin gemp4r dengan janji seorang lelaki yang berjanji akan berb0g3l dari ibu negara ke Johor jika Kuala Lumpur City menang Piala Malaysia.

Bagaimanapun lelaki tersebut dikatakan memb4talkan niat berkenaan menyebabkan ramai warganet menjadikan individu itu sebagai bahan jen4ka kerana tidak berani menunaikan janji.

Pasukan The City Boys itu melakar sejarah apabila mampu menewaskan gergasi JDT dalam aksi akhir piala berprestij edisi ke-100 tahun tersebut dengan dua jaringan tanpa ada balas.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Utusan Online

Artikel Berkaitan   Lelaki Bermotosikal Hentak Kepala Warga Emas Di Pam Minyak Hingga Rebah