Hil4ng Kerja Dan Hil4ng Hak Kebebasan, Rita Rudaini Tampil Buat Lu4han

Lantang bersuara mengenai pendiriannya tidak mahu mengambil vaksin, pelakon Rita Rudaini berkata dia tidak takut andai hil4ng pekerjaan dan hak kebebasan kerana tidak menurut perintah.

Membuat luahan tersebut di Insta Story, Rita percaya rezeki datang daripada Allah dan dia lebih takut jika kehil4ngan Allah.

“Aku hil4ng pekerjaan kerana enggan turut perintah, aku juga hil4ng hak kebebasan. Tapi aku tak peduli, tidak takut yang aku takut kalau aku hil4ng Allah kerana DIA lah aku masih hidup,” tulisnya.

Dalam pada itu, Rita turut meluahkan rasa syukur sering didatangi orang yang baik sudi berkongsi rezeki serta membantunya.

“Dia juga mengirimkan orang-orang yang baik untuk berkongsi rezeki dengan aku dan anak-anak. Itu cara Dia membantu aku.

“Walaupun aku bukan hamba-Nya yang taat dan baik dengan Dia, segalanya aku serahkan kepada-Nya. Ya Rabb, terima kasih. Pimpinlah aku menjadi hamba-Mu yang taat. Salam Jumaat,” tulisnya.

Terdahulu, Rita mend4kwa dirinya insan terpilih kerana Tuhan membuka matanya untuk menol4k pengambilan vaksin. Sebelum ini, Rita berkata dia bukan seorang anti vaskin namun lebih selesa digelar prosafe.

Komen Netizen

SUMBER:KOSMO via ASN

Artikel Berkaitan   Gardenia nafi roti keping ada najis tikus, ajak si pengadu datang kilang