Dipuji Jaga Aurat Ketika Bercuti, Zizi Kirana Akui Segan Terima Pujian

Sejak kebelakangan ini, penyanyi wanita, Zizi Kirana kerap mendapat perhatian ramai susulan gambar-gambar menarik sewaktu bercuti bersama suami tercinta, aktor kacak Yusuf Bahrin di Sabah.

Mana tidaknya, Zizi yang sudah mantap berhijab terlihat sangat cantik dan sopan walaupun berada di persisiran pantai. Dia juga langsung tidak menanggalkan stoking kakinya walaupun berada di dalam air.

Rasa tak layak terima pujian

Pujian-pujian yang diterima daripada peminat sejak dia menutup aurat membuatkan penyanyi tersebut berasa segan kerana menganggap diri tidak layak menerima semua pujian itu.

Menerusi Kosmo! Zizi memaklumkan yang dia terharu dengan segala kata-kata baik yang dihadiahkan kepadanya kerana masih dalam fasa belajar. Namun, dia sangat menghargai segala doa yang dititipkan peminat diatas perubahan yang terjadi dalam dirinya.

“Saya rasa macam tak layak terima pujian daripada orang ramai. Tetapi, saya sangat menghargai doa-doa yang dipanjatkan mereka. Doa saya juga buat semua yang sedang dalam usaha menjadi muslim yang lebih baik.”
“Kita belajar sama-sama dan perlahan-lahan mencari reda Ilahi. Saya sebenarnya segan orang puji hanya kerana pakai stokin, berpakaian labuh pergi pantai. Pada masa sama, saya juga berasa sangat terharu ramai mendoakan kesejahteraan saya,” katanya.

A post shared by KIRANA (@zizi_kirana)

Ada juga yang DM minta tips istiqomah

Penyanyi lagu Eh! ini juga mengakui bahawa kerap menerima direct message (DM) bertanyakan tips untuk kekal istiqamah daripada mereka yang ingin sama-sama berubah ke arah yang lebih baik.

“Saya pun tak tahu nak respons macam mana. Apa yang saya boleh katakan, kita belajar sama-sama. Tak kisahlah perlahan-lahan atau lambat, yang penting kita terus berusaha nak jadi muslim yang lebih baik dari semalam,” ujar Zizi lagi.

Terdahulu, gambar dan video percutian Zizi Kirana dan Yusuf Bahrin di Semporna, Sabah menjadi perhatian ramai kerana penyanyi itu menutup aurat dengan sempurna walaupun berada di dalam air.

Artikel Berkaitan   “Syabas & hebat!” – Geng Sukarelawan Melayu Tolong Kemas Rumah Keluarga Cina, Siap Belikan Perabot Baru!

Ia sememangnya membuatkan peminat tersenyum lebih-lebih lagi penyanyi kegemaran mereka nampak sangat bahagia sejak mendirikan rumah tangga pada pertengahan September 2021.

Sumber: Kosmo! (Mohd Haikal Isa), Instagram Zizi Kirana