Gagal ‘Paw’ RM50 Di Tempat Awam, Penjaga Tandas Biadap Nak Ludah Pengunjung

Sejak beberapa hari lepas, tular di media sosial satu video dua orang lelaki sedang bergaduh mulut melibatkan penggunaan khemah di sebuah Gazebo yang disediakan di tempat peranginan Tanjung Asam, Bayan Lepas, Pulau Pinang.

Menerusi video yang dimuat naik oleh satu akaun Facebook menggunakan nama Panglima Bertaji, dia memaklumkan yang seorang lelaki telah mendatangi mereka sewaktu sedang berkelah secara tiba-tiba dengan memperkenalkan diri sebagai penjaga kawasan tersebut.

Biadap sampai nak ludah

Dia telah meminta bayaran RM50 kepada pengguna Facebook itu kerana menggunakan gazebo tersebut. Enggan terus akur dengan gertakan lelaki itu, Panglima Bertaji memaklumkan yang dia membesar di kawasan tersebut dan sudah datang ke tempat perkelahan itu sejak dari kecil lagi namun tidak pernah mengetahui bahawa ada bayaran untuk  duduk di tempat itu.

“Dia kata dia dok bayar rm30k kat PJS Dan majlis.. gazebo ni pun dia habiskan duit rm9k kata dia buat..macam kita ni orang luar”
“pagi awal lagi tukang sapu tu kata dia ja dok jaga situ..mamat ni dok jaga tandas situ Lani dia nak ambik tanah semua tu.siap sapa yang nak berniaga kena bayar tapak rm10 kat dia,” tulisnya
Lebih biadapnya lagi, lelaki itu juga mahu meludah pengguna Facebook tersebut yang masih dengan pendiriannya.
Jadi, Panglima Bertaji berharap agar mana-mana pihak yang bercadang untuk berkelah disitu supaya berhati-hati agar tidak menjadi mangsa penipuan lelaki berkenaan.

Memang tempat tu free

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, Ahli Dewan Undangan Negeri Bayan Lepas telah memberi penjelasan dengan menyatakan bahawa tiada sebarang bayaran dikenakan kepada mereka yang ingin berkelah ke tempat tersebut.
Oleh itu, sesiapa yang dipaksa untuk membuat bayaran oleh mana-mana pihak boleh terus membuat aduan kepada balai polis berhampiran.
Sumber : ohmymedia
Artikel Berkaitan   Lelaki Berjaya Bida Harta Sajat Yang Disita Dengan Nilai RM132,000