Hospital USM Temui Penawar Mujarab Merawat Penyakit Barah, Berjaya Menyembuh Lebih Setengah Juta Di Dunia

Hospital USM temui penawar mujarab untuk mencegah dan merawat Barah, ianya terbukti selepas beberapa ratus kali diuji dalam makmal dan sehingga kini telah berjaya membantu lebih dari setengah juta orang diseluruh dunia. ianya dikenali sebagai HERBA KELADI TIKUS.

Keladi Tikus membantu detoksifikasi dalam sistem darah. Ramuan ini mengandungi ribosome inacting protein (RIP), zat antioksidan dan zat antikurkumin. RIP berfungsi membantutkan perkembangan sel barah, tanpa merosakkan sel yang sihat dan menghalang pertumbuhan sel barah.

Zat antioksidan berfungsi mencegah kerosakan genetik, sementara zat antikurkumin berfungsi sebagai anti-inflamasi atau anti radang iaitu menghilangkan rasa denyutan dan kesakitan pada anggota badan dalam tempoh yang pantas.

Herba Keladi Tikus ini mendapat kululusan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dengan pendaftaran (MAL09071079TC) dan sudah 10 tahun berada dipasaran dan berjaya membantu pesakit-pesakit kanser tahap kronik.

Khasiat dan kegunaan

Di antara khasiat herba ini, ia bagus untuk rawatan penyakit barah seperti penyakit barah payu dara, paru-paru, rektum, hati, prostat, pangkal rahim dan buah pinggang. Keladi tikus dapat membunuh sel-sel barah ini dan membaiki semula sel yang telah rosak akibat kemoterapi. Herba ini bersifat antivirus dan antibakteria. Air dari pokok ini mampu merencatkan ketumbuhan kanser dan membantu mengurangkan kesan sampingan rawatan kemoterapi.

Sebelum penemuan terbaru ini, herba tanaman ini telah lama digunakan dalam rawatan kecederaan dalaman dan bengkak dalaman yang menyebabkan pengumpulan cecair pada sel sel dan tisue dalaman (edema). Batang tanaman ini (Rhizome) secara tradisional digunakan sebagai ubat batuk dan untuk penyakit paru paru. Di Filipina pembungaannya (inflorescence) diguna untuk meredakan pendarahan dan membantu dalam penyembuhan luka (Perry, 1980).

KHASIAT UBATAN KELADI TIKUS

1. Membantut ketumbuhan Sel Tumor
2. Membantut ketumbuhan sel kanser
3. Mengurangkan kesan sampingan dari rawatan kemoterapi (keguguran rambut, mual, hilangan selera makan dsb)
4. Bertindak sebagai Anti-virus dan bakteria
5. Merungkaikan keracunan toksik ubatan
6. Merungkaikan keracunan toksik rokok
7. Mengatasi penyakit diabatis melitus
8. Mengatasi tekanan
9. Meningkat stamina dan ketahanan diri
10. Membantu melegakan penyakit kegagalan jantung
11. Meyembuh selsema, batuk, kahak dan sakit kepala
12. Anti Asma
13. Meredahkah bengkak dan sakit
14. Mengatasi masalah kekembungan perut
15. Menyembuh penyakit hati

Semoga Bermanfaat.