Ibu Bapa Terkejut Besar, Banyak Organ Dalaman Anak ‘Ghaib’ Dan Tengkorak Disumbat Dengan Kertas Tisu..

SEORANG pelajar Sekolah Persediaan Akademik Angkatan Tentera ditemui mati dengan beberapa organ dalamannya hilang dan ibu bapanya kini menuntut penjelasan pihak sekolah.


Pakapong Tagang, 18, meninggal dunia pada 17 Oktober. Dia adalah pelajar tahun pertama di sekolah berprestij tersebut yang terletak di Thailand.

Ibu bapanya, Pichet dan Sukanya Tanyakan, memberitahu media pada Isnin bahawa mereka tidak diberi butiran lain mengenai kematian anak mereka.

Paparan skrin dari Amarin TV menunjukkan Pakapong Tagang (tengah) bersama ibu bapanya.

Sijil kematian yang dikemukakan kepada pasangan itu, yang merupakan pelumba profesional nampak mencurigakan dan hanya menyatakan bahawa pelajar berkenaan mati akibat s

Disebabkan timbul rasa curiga, pasangan tersebut melakukan autopsi secara rahsia di Chonburi selepas mayat anak mereka dibebaskan untuk upacara pengebumian.

Walaupun upacara tersebut dijadualkan pada 24 Oktober, pasangan itu membawa keluar mayat anaknya ke hospital tanpa diketahui sesiapa, dengan peti mati mayat dibiarkan kosong di kuil.

Autopsi mendedahkan bahawa jantung, perut, pundi kencing dan otak pelajar lelaki itu hilang dan tengkoraknya disumbat dengan kertas tisu.

Tulang rusuknya juga patah, begitu juga dua tulang leher dan terdapat lebam dalaman di perut dan belakangnya.

Doktor berkata kesan lebam dan tulang rusuk yang patah tidak mungkin berlaku semasa CPR dilakukan tetapi mungkin dipukul sebelum kematiannya.

Ibu bapa mangsa menuntut jawapan mengenai apa yang berlaku kepada anak mereka dan meminta organ-organ yang hilang dikembalik

Mereka memberitahu media bahawa anak memberitahu disebabkan disiplinnya teruk di sekolah, dia telah dihukum begitu ter

Sumber: Mstar Online