Rahsia Penciptaan Ruas Jari Yang Boleh Hilangkan Rasa Sakit Dengan Teknik Urutan

Teknik urutan merupakan salah satu kaedah alternatif untuk melancarkan aliran darah didalam salur darah bagi melegakan kesakitan. Segelintir tukang urut percaya bahawa terdapat beberapa penyakit yang boleh diatasi dengan kaedah urut mudah yang boleh dilakukan sendiri dari rumah.

Teknik urutan yang boleh dilakukan sendiri itu biasanya apabila kita berasa sakit di kepala dan lenguh-lenguh badan.Urutan ini adalah sejenis seni yang telah digunakan sejak zaman dahulu lagi terutama bagi masyarakat Melayu dalam rawatan tradisional.

Namun pun begitu, teknik urutan ini memerlukan kepakaran kerana jika salah urut, boleh menyebabkan seseorang itu mengalami bengkak, lebam dan demam.

Perkongsian daripada Syed Alwi melalui laman Facebook miliknya ini berkongsi kaedah urutan melalui jari untuk merawat beberapa penyakit seperti pening, batuk, dan masalah berdengkur malam.  Menarik kan?

Jom kita belajar satu persatu kaedah rawatan urutan melalui jari dengan betul supaya boleh diaplikasikan kepada diri sendiri.  Semoga perkongsian ini bermanfaat.

Allah meletakkan pelbagai rahsia pada penciptaan ruas jari. Antaranya:

 
Yang Pertama:

Untuk meredakan pening atau sakit kepala, anda hanya perlu memicit semua ruas hujung jari, 10 saat setiap satu.Nombor dua:

Kalau anda terbatuk-batuk, anda hanya perlu memicit jari hantu, sampai betul-betul hilang rasa batuk.Yang ketiga:

Jika anda rasa tegang leher, picit sahaja keliling ruas ibu jari. Kaedah yang sama jika anda menghadapi masalah berdengkur waktu malam (yang keempat).
Yang kelima:

Jika anda terasa macam nak dapat serangan jantung, lekas-lekas picit jari kelingking dari atas ke bawah begini, picit kuat-kuat, insya Allah dengan cara itu sempat kita memanggil doktor untuk menyelamatkan anda dari menghidapi strok.

Artikel Berkaitan   “Baham tulang pun tetap cantik…”- Norman Hakim Usik Isteri Raih Perhatian