“Siapa Ada Rumah Nak Bagi Sewa Saya Akan Bayarkan Sewa Tu Selagi Saya Hidup” Ustaz Ebit Lew

ALOR SETAR – Penceramah terkenal, Ustaz Ebit Lew meluahkan rasa sebak melalui laman sosial Facebooknya ketika melihat sekeluarga dalam serba kekurangan dan tidak terurus sewaktu menziarahi rumah seorang warga emas yang menghidap strok bersama beberapa kanak-kanak.

“Menangis akhirnya, berbelas-belas anak tinggal dengan seorang atuk strok. Anak-anak tidak bersekolah, semuanya orang Malaysia,” tulisnya.

Beliau tanpa berselindung turut menjelaskan keadaan di rumah berkenaan juga kotor dan berbau.

Tidak hanya meluahkan rasa simpati terhadap kehidupan daif keluarga terbabit, beliau turut memujuk mereka berpindah dan bersedia menanggung bayaran sewa rumah.

Beliau juga memberitahu tidak akan pulang selagi tidak menemukan rumah baharu buat keluarga berkenaan.

“Bersorak anak-anak itu bila cakap nak pindah. Saya sudah menelefon empat rumah tapi ramai yang risau sebab keluarga itu besar. Tidak mengapa, saya faham,” tambahnya lagi.

Hantaran berkenaan meruntun hati warganet dan mereka turut mendoakan agar urusan Ustaz Ebit Lew dan keluarga tersebut dipermudahkan.

“Ya ALLAH, sedihnya. Semoga nasib keluarga malang ini terbela,” luah pengguna Facebook, Ku Mastom Ku Ahmad pada ruangan komen.

Hantaran berkenaan mendapat 2,500 komen dan 4,700 perkongsian dalam tempoh kurang dari sejam.

Menangis akhirnya sampai Alor Setar.. Dah tak boleh tahan hati ini. Berbelas anak-anak duduk dengan atok strok. Bau dan…

Posted by Ebit Lew on Isnin, 20 April 2020

 

kredit sinar harian

Artikel Berkaitan   Lakukan 3 Amalan Ini Agar Dosa Zina Diampuni Allah!!. Sebarkan Pada Semua Supaya Kita Ke Syurga Sama Sama..