Subhanallah Tular “VIDEO” Bayi Baru Lahir Mengangkat Kedua Tangan Seperti Sedang Berdoa Dan Mengaminkan Doa

Memiliki bayi adalah hadiah terindah bagi pasangan suami isteri. Pelbagai cara akan dilakukan agar anak menjadi anak yang soleh dan solehah. Tetapi apa yang berlaku jika anak kecil anda dilihat berdoa sejurus selepas dilahirkan.


Suka video bayi baru lahir yang viral ini. Kelihatan bayi kecil itu sedang berdoa dengan tangan menghadap ke atas. Malah, bayi itu turut menggerakkan tangannya seolah-olah melakukan gerakan ‘Amin’.

Tangan Seperti Berdoa

Seorang bayi baru lahir telah menjadi viral di media sosial. Ini kerana bayi melakukan pergerakan seperti solat. Video bayi yang baru dilahirkan ini segera menjadi perbincangan umum.

“Alhamdulillah, saya doakan, Amin Amin. Alhamdulillah,” kata lelaki dalam video itu apabila melihat tangan bayi itu seperti sedang berdoa.

Pergerakan Tangan Seperti Mengucap Amin

Bukan itu sahaja, si kecil itu juga kelihatan menggerakkan tangannya seperti ingin menyebut perkataan ‘Amin’. Lebih-lebih lagi, ibu dan lelaki dalam video itu turut mengucapkan ‘Amin’ selepas selesai berdoa. Walaupun dibantu oleh ibu, bayi boleh menggerakkan tangannya seperti berkata ‘Amin’. Amin sayang, Amin,” sambungnya sambil ibu cuba menggerakkan tangan si kecil.

Senyuman Manis Selepas Solat

Menariknya, si kecil juga sempat memberikan senyuman manis. Dia melakukan ini selepas dia dan orang-orang di sekelilingnya selesai solat. Berikut adalah video bayi yang baru lahir sedang berdoa.

Sumber: facebook melalui kongsisibomonicko.com

Kami tidak bertanggungjawab ke atas komen yang dibuat melalui laman sosial ini. Ini adalah pandangan peribadi pemegang akaun dan tidak sepatutnya menggambarkan kedudukan lembaga editorial kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri