Ubat Semula Masalah Buah Pinggang Tanpa Cuci Darah Dengan Daun Moringa Oleifera

KACANG tanaman moringa (moringa oleifera) atau dikenali sebagai kelor merupakan tanaman daripada keluarga Moringacaea. Pokok moringa turut dikenali sebagai ‘pokok ajaib’ ker4na khasiatnya yang mengagumkan dan memberi banyak manfaat kepada
manusia.

Moringa mengandungi Vitamin A, B1, B2, B3, C, Kalsium, Potasium, Besi, Zink, Kronium, Tembaga, Magnesium, Manganese, Phosporus dan 20 jenis asid amino yang diperlukan badan.

Vitamin-vitamin itu berguna dalam aspek lumpuh, infl amasi, demam, batuk, selesema, infl amasi salur darah dan penyakit paru-paru.

Daunnya juga berguna untuk menyembuhkan penyakit skurvi (rahang gigi berdarah), anemia (kekurangan sel darah merah) dan memulihkan sistem fungsi badan.

Moringa mempunyai khasiat untuk menceg4h kanser, digunakan dalam rawatan barah, memulihkan ketegangan emosi dan kerisauan.

Kajian menunjukkan bahawa segelas daun moringa dapat membekalkan keperluan harian Vitamin A untuk 10 orang. Yayasan Mata Antarabangsa yang terletak di Bethesa, MD, Amerika Syarikat menggunakan moringa untuk mencegah buta dalam kalangan kanak-kanak yang dikaitkan dengan kekurangan Vitamin A.

Dalam bidang perubatan, moringa telah dikenal pasti berkesan untuk rawatan penyakit kulit, menurunkan tekanan darah,mengurangkan bengkak, menyembuhkan ulser gastrik, menurunkan gula dalam darah dan melegakan sistem saraf badan.

Secara saintifik, moringa ialah suatu keajaiban kerana ia menguatkan tulang yang lemah, memperkayakan sel darah merah dan membolehkan seorang ibu yang kebuluran untuk membesarkan anak yang sedang kelaparan – Sinar Harian

Jom kita dengar apa kata DMFK dan Irfan Khairi berkenaan Manfaat MORINGA OLEIFERA.

UBAT SEMULA GAGAL BUAH PINGGANG TANPA CUCI DARAH

Daun Kelor yang merupakan salah satu antara jenis sayur-sayuran kini popular kerana ia mempunyai banyak manfaat untuk sakit-kesihatan. Mana Kami menonton di Moringa terbalik fakta bahawa Daun Kelor mengandungi:
3x kalium daripada pisang
4x Vitamin A daripada turnips
25x Iron daripada Bayam
7x Vitamin C Oranges
4x Kalsium Susu
3x Protein Yogurt
Sungguh mengagumkan bukan? Sayur-sayuran ini berasal dari Indonesia bekerja tanpa bagaimanakah sudah popular ke negara-negara asing. Ramai penyelidik yang sudah mencari manfaat Moringa daun untuk sakit-kesihatan badan.
Daun Kelor telah dikira sebagai tumbuhan ajaib yang boleh digunakan sebagai ubat herba semua penyakit. Kandungan vitamin C kelor meninggalkan lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan lain, Di samping itu, vitamin A dan kalium dalam daun kelor adalah sangat tinggi.
Tidak hairanlah apabila daun kelor dikira sebagai tumbuhan ajaib yang sangat baik untuk badan. Maklumat dalam Daun Kelor diperbuat daripada Daun Kelor mempunyai begitu banyak manfaat.
Manfaat Daun Kelor untuk badan yang sangat banyak, berpunca daripada penyakit sehingga penyakit ini mengubati luar. Beberapa manfaat yang boleh diperolehi dari daun Moringa.
1. Menyihatkan kulit
Daun Kelor mempunyai kandungan vitamin C dan anti-oksidan yang sangat tinggi, bahan-bahan 2 sakit-kesihatan adalah sangat baik untuk kulit. Daun Kelor digunakan sebagai sayur-sayuran dan dimakan melalui cara yang tidak teratur boleh melembutkan kulit dan mengelak jerawat. Daun Kelor sedang ditumbuk dibenarkan pula untuk membuat topeng muka yang boleh menjadikan kulit lebih halus dan wajah yang cantik.
2. Menangani Diabetes
Salah satu faedah Daun Kelor yang mampu untuk menghadapi diabetes. Manfaat Daun Kelor untuk diabetes boleh menolak kandungan gula dalam darah.
Daun Kelor diberi kerana semulajadi insulin untuk mengatasi diabetes. Daun Kelor sayur-sayuran makan juga harus mengelakkan penyakit gula darah atau kencing manis.
3. Menyihatkan Mata
Daun Kelor juga banyak vitamin A yang sangat baik untuk mata. Daun Kelor keputusan boleh membuat mata sentiasa berada dalam keadaan sihat dan jelas.
Daun Kelor juga boleh mengubati penyakit mata, langkah-langkah yang boleh dimakan secepat mungkin atau air rebusan Daun Kelor dalam basuhkan dalam mata yang terjejas setiap hari untuk pulih.
4. Merawat Kanser
Anti-oksidan dalam Daun Kelor adalah sangat tinggi, di samping kandungan kalium Daun Kelor mempunyai yang banyak. Salah satu faedah daripada daun Moringa yang mampu untuk mengelakkan kanser.
Manfaat Moringa daun untuk kanser yang mampu untuk melambatkan dan bahkan menghentikan dan menghilangkan kanser di dalam badan.
5. Menjaga penyakit sendi
Daun Kelor juga sangat bagus untuk merawat penyakit sendi. Kebaikan daun Moringa untuk rawatan penyakit sendi boleh tolak sakit di bahagian sendi dan boleh tolak pengumpulan asid urik pada sendi bahawa ia boleh menyembuhkan penyakit sendi atau gout
Daun Kelor sudah sangat popular di luar mahupun negara di negara ini. Pelbagai penyakit boleh diubati dengan daun Moringa. Pengecualian boleh mengubati pelbagai penyakit, daun Moringa juga sangat baik untuk makan setiap hari.
Manfaat daun Moringa dimakan setiap hari boleh meningkatkan badan imuniti iaitu supaya badan tidak jatuh sakit. Selain itu, moringa juga boleh meningkatkan imunisasi badan daripada pelbagai jenis virus yang sedia ada. – Updateterbaruu.tk Sumber

Artikel Berkaitan   Petua Keluarkan Hingus Dan Kahak Bayi Menggunakan Daun Sirih