“Masa Sebelum Kahwin Kami Jumpa Di Club” Isteri Kongsi Kisah Silam Dengan Suami, Tapi Lepas Kahwin Berubah, Solat Tak Tinggal

Benarlah kata orang hidayah itu boleh hadir dalam pelbagai bentuk. Tidak kisah seteruk manapun kisah lalu seseorang berkenaan.

Anda hanya perlu berusaha gigih bagi mendapatkan hidayah itu agar tetap berada di dalam hati. Allah sentiasa membuka pintu untuk seseorang itu bertaubat daripada kesilapannya yang terdahulu.

Seperti kisah pasangan suami isteri ini ia menjadi tular apabila perkenalan mereka ini telah menjadi inspirasi bersama.

Kenal suami dulu di sebuah kelab malam, sekarang tak sangka dia dah jadi imam

Video perkongsian di TikTok itu memaparkan kisah perkenalan antara si isteri dan suami yang bermula di sebuah kelab malam.

@zuliani_asylia

Smpai kt sni viral video sy smlm ye,tq for my follower yg selalu mendoakan sy🤲🏻#fyp #foryoupage #tiktok #teamkl#malaysia #indonesia #viral_video

♬ original sound – Zuliani_Asylia – Zuliani_Asylia

 

Menerusi video tersebut kelihatan si suami mengenakan T-shirt berwarna merah dan kain pelikat sambil sedang khusyuk menunaikan solat.

Begitulah hidayah yang diberikan oleh Allah. Siapa sangka dia yang dahulunya gemar memasuki kelab malam kini sudah berubah ke arah yang lebih baik.

Buang persepsi lelaki ‘kaki clubbing’ tak boleh jadikan suami

Walaupun ramai yang beranggapan bahawa kebanyakan lelaki kaki clubbing tidak layak dijadikan suami, namun ianya berbeza bagi Zualiani.

Justeru, dia percaya bahawa setiap orang berhak untuk diberikan peluang agar dapat memperbaiki kesilapan diri sebelumnya.

Pasangan itu juga kelihatan semakin bahagia dengan perubahan masing-masing dalam menjalani kehidupan berumah tangga.

Lihat video penuh ini di bawah:

Tinjauan di ruangan komen posting berkenaan juga turut mendapat pujian dan tidak kurang ada juga yang mendoakan mereka

Semoga kita semua sentiasa diberikan hidayah agar menjadi yang lebih baik 🙂

kredt say

Artikel Berkaitan   Walaupun Dilahirkan Kelainan Upaya Guru Wanita Ini Tunjuk Demo Pakai Tudung Guna Kaki. Respect!