Mohon Share Kepada Mereka Yang Bergigi Kuning! Sila Ikut Petua Ini Supaya Gigi Sentiasa Putih & Bersih!

PETUA Putihkan Gigi Kuning. Segera putihkan gigi jika anda mempunyai gigi kuning! Gigi putih bersih menjadi idaman semua tidak kira wanita mahupun lelaki.

Ramai yang beranggapan menggosok gigi sahaja sudah cukup untuk merawat gigi kuning dan mencegah gigi berlubang. Tetapi, sebenarnya menggosok gigi sahaja tidak mencukupi, apatah lagi jika anda memiliki gigi kuning.

Petua putihkan gigi kuning menggunakan bahan semulajadi
Berikut beberapa petua putihkan gigi kuning yang menggunakan beberapa bahan semulajadi supaya anda boleh mendapatkan gigi putih bersih dan sihat. Hasil atau keberkesanannya mungkin berbeza-beza bagi setiap orang, anda mungkin kena lebih bersabar jika mahu mendapatkan gigi putih semulajadi.

Kayu Sugi

Sejak dahulu lagi kayu sugi sudah dipercayai mampu membersihkan gigi, gusi dan mulut. Ia adalah petua putihkan gigi kuning secara tradisional yang cukup berkesan untuk memutihkannya. Buk4n itu sahaja, kayu sugi juga mampu memperkuatkan gigi, menghilangkan kotoran yang melekat pada gigi dan membuatkan gigi menjadi putih bersinar.

Kayu Arang

Petua putihkan gigi kuning dengan menggunakan arang mungkin kedengaran macam pelik. Ini adalah kerana arang yang berwarna hitam tidak mungkin dapat memutihkan gigi, sedangkan ia adalah petua putihkan gigi kuning cara tradisional yang cukup berkesan. Cuma, jangan pakai secara berlebihan kerana ia boleh merosakkan enamel gigi dan menyebabkan kesakitan gigi.

Kulit Oren

Kulit oren adalah petua hilangkan gigi kuning. Ambil beberapa kulit oren, kemudian gosok gigi anda dengan menggunakan kulit oren tersebut. Sebaiknya dilakukan pada setiap malam sebelum tidur. Vitamin C yang terkandung dalam kulit oren dikatakan dapat menghilangkan kuman dan sisa-sisa makanan yang melekat ada gigi. Lakukan secara teratur selama seminggu untuk melihat perubahannya.

Artikel Berkaitan   Lelaki Ambil Risiko Tebang Sawit Untuk Tanam Musang King Di Lading, Dapat Permintaan Luar Biasa Dari Luar Negara

Buah Strawberi

Buah strawberi mengandungi vitamin C yang boleh membuatkan gigi menjadi lebih putih, bersih dan tidak kuning lagi. Ambil beberapa biji buah strawberi , kisar sehingga menjadi bentuk pes. Setelah itu, gosoklah gigi anda dengan pes strawberi

Lemon Dan Garam

Lemon mempunyai sifat pemutih yang boleh menghilangkan gigi kuning. Ambil beberapa titis air perahan lemon dan campurkan dengan sedikit garam. Gaul sebati keduanya, kemudian gosok gigi anda dengan menggunakan campuran tersebut. Biarkan selama beberapa minit dan kemudian bilaslah dengan air suam. Lakukan paling kurang, dua kali dalam seminggu.

Baking Soda

Petua putihkan gigi kuning dengan menggunakan baking soda. Ianya boleh menghapuskan plak serta membuatkan gigi menjadi putih dan cantik. Ambil beberapa sudu baking soda dan sedikit ubat gigi. Campurkan baking soda dengan ubat gigi dan beruslah gigi anda dengan menggunakan campuran tersebut. Setelah itu, bilas dengan air suam. Lakukan dua kali seminggu – Hudamir.com

Semoga bermanfaat. Jangan lupa share ya…